Estofat de mongetes amb múrgoles i botifarra

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Salvador Brugués
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, Girona
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les mongetes del ganxet, com la resta de llegums, són pobres en greix i riques en fibra, ( i s'han de prendre de 2 a 3 dies a la setmana.)Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 300 g de mongetes del ganxet:
  • Per al sofregit de verdures:
  • 1 ceba tendra
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot groc
  • 8 cirerols
  • Per a la picada
  • 2 grans d'all
  • 40 g d'ametlla torrada
  • julivert
  • oli d'oliva
  • un punta de cirereta
  • Per a la base de l'estofat:
  • 150 g de bolets de temporada (múrgoles)
  • 60 g de botifarra negra
  • 60 g de botifarra blanca
  • Altres:
  • 150 g d'oli d'oliva
  • 50 g de xerès

PREPARACIÓ

Cocció de les mongetes:

Deixem les mongetes en remull la nit abans. Les rentem. Coem les mongetes a partir d'aigua freda, nova, amb foc constant i suau durant 2 hores.

Parem la cocció i salem. Ho reservem amb la pròpia aigua.

A continuació, per fer un sofregit ràpid amb les verdures: Piquem la ceba. La sofregim a temperatura moderada en una paella durant 5 minuts.

Mentrestant, tallem a la brunesa el pebrot verd, el vermell i el groci els afegim al sofregit. Ho coem 5 minuts. Tallem els cirerols en quatre talls. Els afegim al sofregit i ho coem 2 minuts més i ho reservem.

Rentem les múrgoles amb un drap moll, lleugerament. Tallem els bolets ( les múrgoles) i els saltem amb oli d'oliva. Hi tirem el xerès i ho reduïm 2 minuts.

En una paella saltem ràpidament els bolets amb oli d'oliva i els posem a l'altra paella, on tenim les verdures sofregides. Coem un minut més.

També hi posem les mongetes amb una miqueta del suc de la cocció i les coem 4 0 5 minuts. Tallem les botifarres a talls i les afegim a la cassola.

A continuació, fem una picada al morter: pelem l'all, el piquem juntament amb l'ametlla torrada i el julivert i hi afegim l'oli i la cirereta. Ho reservem.

Afegim la picada a la cassola. Ho deixem coure 1 minut més i ho servim.
Anar al contingut