Estofat de mongetes amb múrgoles i botifarra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Salvador Brugués
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, Girona
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Les mongetes del ganxet, com la resta de llegums, són pobres en greix i riques en fibra, ( i s'han de prendre de 2 a 3 dies a la setmana.)Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 300 g de mongetes del ganxet:
- Per al sofregit de verdures:
- 1 ceba tendra
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot groc
- 8 cirerols
- Per a la picada
- 2 grans d'all
- 40 g d'ametlla torrada
- julivert
- oli d'oliva
- un punta de cirereta
- Per a la base de l'estofat:
- 150 g de bolets de temporada (múrgoles)
- 60 g de botifarra negra
- 60 g de botifarra blanca
- Altres:
- 150 g d'oli d'oliva
- 50 g de xerès
PREPARACIÓ
Cocció de les mongetes:
Deixem les mongetes en remull la nit abans. Les rentem. Coem les mongetes a partir d'aigua freda, nova, amb foc constant i suau durant 2 hores.
Parem la cocció i salem. Ho reservem amb la pròpia aigua.
A continuació, per fer un sofregit ràpid amb les verdures: Piquem la ceba. La sofregim a temperatura moderada en una paella durant 5 minuts.
Mentrestant, tallem a la brunesa el pebrot verd, el vermell i el groci els afegim al sofregit. Ho coem 5 minuts. Tallem els cirerols en quatre talls. Els afegim al sofregit i ho coem 2 minuts més i ho reservem.
Rentem les múrgoles amb un drap moll, lleugerament. Tallem els bolets ( les múrgoles) i els saltem amb oli d'oliva. Hi tirem el xerès i ho reduïm 2 minuts.
En una paella saltem ràpidament els bolets amb oli d'oliva i els posem a l'altra paella, on tenim les verdures sofregides. Coem un minut més.
També hi posem les mongetes amb una miqueta del suc de la cocció i les coem 4 0 5 minuts. Tallem les botifarres a talls i les afegim a la cassola.
A continuació, fem una picada al morter: pelem l'all, el piquem juntament amb l'ametlla torrada i el julivert i hi afegim l'oli i la cirereta. Ho reservem.
Afegim la picada a la cassola. Ho deixem coure 1 minut més i ho servim.
Deixem les mongetes en remull la nit abans. Les rentem. Coem les mongetes a partir d'aigua freda, nova, amb foc constant i suau durant 2 hores.
Parem la cocció i salem. Ho reservem amb la pròpia aigua.
A continuació, per fer un sofregit ràpid amb les verdures: Piquem la ceba. La sofregim a temperatura moderada en una paella durant 5 minuts.
Mentrestant, tallem a la brunesa el pebrot verd, el vermell i el groci els afegim al sofregit. Ho coem 5 minuts. Tallem els cirerols en quatre talls. Els afegim al sofregit i ho coem 2 minuts més i ho reservem.
Rentem les múrgoles amb un drap moll, lleugerament. Tallem els bolets ( les múrgoles) i els saltem amb oli d'oliva. Hi tirem el xerès i ho reduïm 2 minuts.
En una paella saltem ràpidament els bolets amb oli d'oliva i els posem a l'altra paella, on tenim les verdures sofregides. Coem un minut més.
També hi posem les mongetes amb una miqueta del suc de la cocció i les coem 4 0 5 minuts. Tallem les botifarres a talls i les afegim a la cassola.
A continuació, fem una picada al morter: pelem l'all, el piquem juntament amb l'ametlla torrada i el julivert i hi afegim l'oli i la cirereta. Ho reservem.
Afegim la picada a la cassola. Ho deixem coure 1 minut més i ho servim.