Fajita de pollastre i allioli de pinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els pinyons són uns dels fruits secs més rics en proteïnes vegetals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 tortillas
2 pits de pollastre
2 grans d'all negre
1 cabeça d'alls
1 ceba xinesa
1 ou
125 g pinyons
Piparres envinagrades
Blat de moro torrat
Pebre vermell fumat dolç
Cardamom en pols
Comí en pols
Coriandre
Gingebre
Sucre morè
Pebre negre
Sal
Oli suau
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Marinem el pollastre, posant els pits en un atuell. Hi afegim una sèrie d'espècies: una culleradeta de comí en pols, una culleradeta de cardamom en pols, una culleradeta de pebre vermell fumat dolç, un dit de gingebre que ratllem, uns 20 g de sal i dues culleradetes de sucre morè. Hi aboquem oli, ho integrem bé i ho deixem 6 hores a la nevera, ben tapat.
- Per fer l'allioli, escalivem una cabeça d'alls uns 35', fins que veieu que plora. Si la coeu al forn, serà a uns 180º. Torrem els pinyons en una paella sense oli, fins que se n'activin els perfums. En un got batedor hi posem els pinyons torrats, la cabeça d'alls escalivada, dos grans d'all negre, un polsim de sal i un rovell d'ou. Hi podem posar pebre negre al gust. Ho cobrim amb oli i ho emulsionem. Si ens cal, hi afegim una mica d'aigua perquè ens lligui bé. Tots els ingredients han d'estar a temperatura ambient.
- Un cop tenim el pollastre marinat, en traiem l'excés d'espècies, el tallem a tires fines i el saltem en una paella.
- Escalfem les tortillas mexicanes. Les omplim amb el pollastre saltat. El pintem amb l'allioli de pinyons. Ho acabem posant-hi per damunt ceba xinesa que haurem tallat a rodelles menudes, unes piparres envinagrades que també haurem tallat a rodelles, una mica de blat de moro torrat que haurem picat a un morter i una mica de coriandre.