Fajita de pollastre picant

  • Cuina: Marc Ribas
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pollastre és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem trobar, sempre que li traguem la pell abans de cuinar-lo.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 tortillas integrals (placement)

    250 ml brou de pollastre

    2 pits de pollastre

    1 pebrot vermell

    1 pebrot verd

    1 ceba de Figueres

    2 grans d'all

    60 g tomàquet doble concentrat (placement)

    Gingebre (apareix congelat)

    1 cullerada pebre vermell fumat picant

    1 culleradeta caiena en pols

    1 culleradeta de comí en pols

    4 fulles d'enciam

    Oli OVE

    Sal

     

    Per la ceba envinagrada

    300 ml aigua

    1 ceba vermella (tornillo)

    1/4 remolatxa cuita

    200 ml vinagre de vi blanc

    10 g sucre

    2 bitxos secs

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar 300 ml d'aigua.
  2. Mentrestant, tallem a juliana no massa fina 1 ceba vermella (les capes han de quedar ben separades) i 1/4 de remolatxa cuita.
  3. Posem la ceba vermella i la remolatxa dins un pot de vidre de coll ample amb tapa.
  4. A l'aigua calenta –no cal que bulli– hi tirem 10 g de sucre, 200 ml de vinagre de vi blanc, 2 bitxos secs partits per la meitat i un polsim de sal. Ho dissolem bé i ho afegim al pot amb la ceba i la remolatxa.
  5. Deixem que baixi la temperatura i ho posem a la nevera 12 hores.
  6. Passat aquest temps, posem una cassola al foc amb una mica d'oli.
  7. Tallem per la meitat i a juliana 2 pits de pollastre.
  8. Marquem el pollastre a la cassola.
  9. Laminem i reservem 2 grans d'all pelats. Fem el mateix amb una ceba de Figueres, un pebrot vermell i un pebrot verd.
  10. Tirem un raig d'oli a la mateixa cassola on hem marcat el pollastre. Hi afegim els alls laminats i ratllem gingebre a la mateixa cassola. Quan els alls han agafat color, incorporem la ceba a juliana i la saltem a foc mitjà alt. Afegim a la cassola el pebrot vermell i el pebrot verd tallats. Tapem la cassola i ho coem uns 12 minuts.
  11. Posem 250 ml de brou de pollastre a escalfar.
  12. A la cassola amb les verdures hi afegim 1 cullerada de pebre vermell fumat picant, 1 culleradeta de pebre de Caiena molta, 1 culleradeta de comí en pols i un polsim de sal. Ho integrem tot.
  13. A la mateixa cassola hi incorporem 60 g de tomàquet concentrat.
  14. Si el brou de pollastre ja és calent, l'aboquem a la mateixa cassola. També hi agreguem el pit de pollastre a tires.
  15. Coem tot plegat, destapat 20' a foc mitjà alt, fins que s'evaporin els líquids.
  16. Posem una paella grossa al foc i la fem servir per escalfar una tortilla a banda i banda. 
  17. Muntem les fajitas posant els ingredients per aquest ordre: 1 tortilla calenta, 1 fulla d'enciam, el farcit de verdures i pollastre, i la ceba i la remolatxa envinagrades.

 
Anar al contingut