Fajita de pollastre picant
INGREDIENTS
4 tortillas integrals (placement)
250 ml brou de pollastre
2 pits de pollastre
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 ceba de Figueres
2 grans d'all
60 g tomàquet doble concentrat (placement)
Gingebre (apareix congelat)
1 cullerada pebre vermell fumat picant
1 culleradeta caiena en pols
1 culleradeta de comí en pols
4 fulles d'enciam
Oli OVE
Sal
Per la ceba envinagrada
300 ml aigua
1 ceba vermella (tornillo)
1/4 remolatxa cuita
200 ml vinagre de vi blanc
10 g sucre
2 bitxos secs
Sal
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar 300 ml d'aigua.
- Mentrestant, tallem a juliana no massa fina 1 ceba vermella (les capes han de quedar ben separades) i 1/4 de remolatxa cuita.
- Posem la ceba vermella i la remolatxa dins un pot de vidre de coll ample amb tapa.
- A l'aigua calenta no cal que bulli hi tirem 10 g de sucre, 200 ml de vinagre de vi blanc, 2 bitxos secs partits per la meitat i un polsim de sal. Ho dissolem bé i ho afegim al pot amb la ceba i la remolatxa.
- Deixem que baixi la temperatura i ho posem a la nevera 12 hores.
- Passat aquest temps, posem una cassola al foc amb una mica d'oli.
- Tallem per la meitat i a juliana 2 pits de pollastre.
- Marquem el pollastre a la cassola.
- Laminem i reservem 2 grans d'all pelats. Fem el mateix amb una ceba de Figueres, un pebrot vermell i un pebrot verd.
- Tirem un raig d'oli a la mateixa cassola on hem marcat el pollastre. Hi afegim els alls laminats i ratllem gingebre a la mateixa cassola. Quan els alls han agafat color, incorporem la ceba a juliana i la saltem a foc mitjà alt. Afegim a la cassola el pebrot vermell i el pebrot verd tallats. Tapem la cassola i ho coem uns 12 minuts.
- Posem 250 ml de brou de pollastre a escalfar.
- A la cassola amb les verdures hi afegim 1 cullerada de pebre vermell fumat picant, 1 culleradeta de pebre de Caiena molta, 1 culleradeta de comí en pols i un polsim de sal. Ho integrem tot.
- A la mateixa cassola hi incorporem 60 g de tomàquet concentrat.
- Si el brou de pollastre ja és calent, l'aboquem a la mateixa cassola. També hi agreguem el pit de pollastre a tires.
- Coem tot plegat, destapat 20' a foc mitjà alt, fins que s'evaporin els líquids.
- Posem una paella grossa al foc i la fem servir per escalfar una tortilla a banda i banda.
- Muntem les fajitas posant els ingredients per aquest ordre: 1 tortilla calenta, 1 fulla d'enciam, el farcit de verdures i pollastre, i la ceba i la remolatxa envinagrades.