Falàfel amb amanida grega i tzatziqui, un combinat vegà amb tocs orientals
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER ALS FALÀFELS:
Cigrons crus
Cebes tendres
Menta
Coriandre
Comí
Julivert
All
2 cullerades de llevat químic
Llavors de sèsam
PER A L'AMANIDA GREGA:
2 cogombres
2 cebes tendres
12 tomàquets cirerols
1 magrana
Tàperes
Julivert
Menta
Anet
Ametlles
El suc de mitja llimona
Oli, sal i pebre
PER A LA SALSA TZATZIKI:
250 g de iogurt de coco o de soja
Mig cogombre ratllat
1 gra d'all
Anet
El suc de mitja llimona
2 cullerades d'oli d'oliva
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Posem els cigrons crus en remull, preferiblement el dia abans.
- Els colem i els posem a la picadora juntament amb la ceba tendra tallada, dos grans d'all, un manat de julivert, menta, coriandre, comí, sal i dues cullerades de llevat de força.
- Ho triturem fins a fer una pasta.
- Un cop feta la pasta, en fem boletes en forma de mandonguilles, les arrebossem amb sèsam i les fregim en oli d'oliva.
- Per a l'amanida, tallem el cogombre, la ceba tendra i la magrana. Hi afegim els tomàquets cirerols, tàperes, herbes (unes fulles de menta, julivert i anet) i ho ruixem amb el suc de mitja llimona.
- HI afegim les ametlles, salpebrem i ho amanim amb oli d'oliva.
- El plat l'acompanyem amb salsa tzatziki, que fem remenant en un bol el iogurt de coco, amb mig cogombre ratllat, un all ben picat, el suc de mitja llimona, anet, sal, pebre i oli d'oliva.