Falàfel amb amanida grega i tzatziqui, un combinat vegà amb tocs orientals

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Teresa Carles
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • PER ALS FALÀFELS:

    Cigrons crus

    Cebes tendres

    Menta

    Coriandre

    Comí

    Julivert

    All

    2 cullerades de llevat químic

    Llavors de sèsam

     

    PER A L'AMANIDA GREGA:

    2 cogombres

    2 cebes tendres

    12 tomàquets cirerols

    1 magrana

    Tàperes

    Julivert

    Menta

    Anet

    Ametlles

    El suc de mitja llimona

    Oli, sal i pebre

     

    PER A LA SALSA TZATZIKI:

    250 g de iogurt de coco o de soja

    Mig cogombre ratllat

    1 gra d'all

    Anet

    El suc de mitja llimona

    2 cullerades d'oli d'oliva

    Sal

    Pebre

     

     

     

     

PREPARACIÓ

  1. Posem els cigrons crus en remull, preferiblement el dia abans.
  2. Els colem i els posem a la picadora juntament amb la ceba tendra tallada, dos grans d'all, un manat de julivert, menta, coriandre, comí, sal i dues cullerades de llevat de força.
  3. Ho triturem fins a fer una pasta.
  4. Un cop feta la pasta, en fem boletes en forma de mandonguilles, les arrebossem amb sèsam i les fregim en oli d'oliva. 
  5. Per a l'amanida, tallem el cogombre, la ceba tendra i la magrana. Hi afegim els tomàquets cirerols, tàperes, herbes (unes fulles de menta, julivert i anet) i ho ruixem amb el suc de mitja llimona.
  6. HI afegim les ametlles, salpebrem i ho amanim amb oli d'oliva.
  7. El plat l'acompanyem amb salsa tzatziki, que fem remenant en un bol el iogurt de coco, amb mig cogombre ratllat, un all ben picat, el suc de mitja llimona, anet, sal, pebre i oli d'oliva.

 

 

 

 

Anar al contingut