Falàfel amb maionesa de safrà
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Actualment els cigrons es consideren un aliment amb proteïna completa; només els falta una mica d'un dels aminoàcids essencials, que segur que es completarà amb els altres ingredients.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
300 g cigrons
2 grans d'all
2 cebes tendres
1 ou
1 llimona
Coriandre fresc
Comí
Sal
Pebre
Caiena molta
Oli d'oliva 0,4
Oli OVE
Farina de cigró
Brins de safrà
Julivert
PREPARACIÓ
- Posem a hidratar 300 g de cigrons pedrosillano secs amb aigua mineral fins a cobrir-los del tot. Ho duem a la nevera durant 12 hores. Un cop passat aquest temps, els escorrem, els posem en un bol gros i els triturem.
- Tallem dues cebes tendres i separem la part blanca de la verda. La verda la reservem per al final. Tallem a micro la part blanca i l'afegim al bol.
- Trinxem coriandre i julivert i també ho afegim al bol.
- Pelem dos grans d'all, en traiem els germinats i els ratllem al bol.
- Hi afegim una cullerada de comí, sal, pebre i caiena molta. Ho integrem bé, ho tapem amb un plat i ho duem 30 minuts a la nevera.
- Per fer la maionesa, posem en un got batedor una cullerada comí en pols, un ou, oli d'oliva, un raig de llimona que espremem, brins de safrà i sal. Ho emulsionem. També hi posem julivert trinxat, que integrem amb una llengua.
- Fem boletes amb la pasta del falàfel freda de nevera. Les aplanem una mica. Després les passem per farina de cigró i les fregim en oli ben calent. Les anem deixant a sobre d'un paper absorbent.
- Ho servim amb la part de la ceba verda que hem tallat al principi i amb la maionesa al costat.