Fals cuscús de bròquil amb anguila
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fran López
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Torreó de l'Indià
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 supremes d'anguila
- 1 coliflor
- 1/2 llimona
- 15 g de cibulet
- 10 g de julivert
- 10 g d'alfàbrega violeta
- 4 tomàquets cherry
- 100 g sofregit de tomàquet reduït
- 120 g de moniato
- 60 g mantega
- 40 g d'oli d'oliva
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, talleu les flors de la coliflor amb un ganivet de punta, coeu-les amb aigua bullint durant 7 minuts i refredeu-les en un bol amb aigua i gel. Seguidament, passeu-les a un altre bol, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi el suc de llimona i les herbes aromàtiques (cibulet, julivert i alfàbrega) tallades ben fines i reserveu-ho.
A continuació, peleu i talleu el moniato molt fi, amb mandolina, fregiu-lo en una paella amb oli bullint i reserveu les xips sobre paper absorbent.
Tot seguit, marqueu l'anguila en una paella, amb un raig d'oli ben calent, pel costat de la pell, i deixeu-la molt cruixent. Després, doneu-li la volta, afegiu-hi la mantega i deixeu-la coure uns 3 minuts aproximadament.
Finalment, talleu els cherry en 4 trossos, saleu-los i reserveu-los.
I ja per acabar, emplateu el cuscús de coliflor i poseu-hi a sobre els tomàquets, les xips de moniato, l'anguila i una llàgrima de sofregit de tomàquet.
A continuació, peleu i talleu el moniato molt fi, amb mandolina, fregiu-lo en una paella amb oli bullint i reserveu les xips sobre paper absorbent.
Tot seguit, marqueu l'anguila en una paella, amb un raig d'oli ben calent, pel costat de la pell, i deixeu-la molt cruixent. Després, doneu-li la volta, afegiu-hi la mantega i deixeu-la coure uns 3 minuts aproximadament.
Finalment, talleu els cherry en 4 trossos, saleu-los i reserveu-los.
I ja per acabar, emplateu el cuscús de coliflor i poseu-hi a sobre els tomàquets, les xips de moniato, l'anguila i una llàgrima de sofregit de tomàquet.