Farcellets de bleda

  • Cuina: Arnau Paris
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les bledes són pobres en nutrients energètics, però riques en nutrients reguladors, com vitamines, minerals i fibra, concentrats en les parts més fosques de la fulla.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 fulles de bleda 

    1 botifarra de perol 

    ceba caramel·litzada 

    all 

    sal 

    pebre 

    brou de pollastre 

    farina 

    mantega 

PREPARACIÓ

  1. Posem una olla a escalfar per escaldar-hi les bledes.
  2. Separem les penques i les fulles de les bledes. Reservem les fulles i tallem les penques a la juliana.
  3. Aixafem un gra d'all.
  4. Posem una paella a escalfar. Hi tirem un raig d'oli, l'all aixafat, les penques tallades i una cullerada grossa de ceba caramel·litzada.
  5. Ho saltem a foc viu uns segons.
  6. Pelem i esmicolem una botifarra de perol i l'afegim a la paella.
  7. Ho saltem tot plegat uns minuts.
  8. Quan l'aigua bulli, hi tirem les quatre fulles de bleda, de dues en dues.
  9. Les escaldem uns 30 segons i les anem posant sobre un drap de cotó per assecar-les.
  10. Omplim cada fulla de bleda amb el farcit de botifarra, penques i ceba.
  11. Posem un altre cop la paella al foc i hi tirem una nou generosa de mantega. Deixem que es fongui. Quan estigui fosa, hi afegim una cullerada de farina i la torrem amb la mantega per fer un roux. Un cop el roux s'hagi torrat una mica, hi afegim dos cullerots de brou de pollastre.
  12. Ho deixem coure uns dos minuts perquè es torni més espès.
  13. Quan tingui la textura que ens agrada, posem els farcells a la paella i els deixem coure amb la salsa durant dos minuts.  
  14. Acabem el plat amb una mica de pebre negre molt.
Anar al contingut