Farcellets de bleda
INGREDIENTS
4 fulles de bleda
1 botifarra de perol
ceba caramel·litzada
all
sal
pebre
brou de pollastre
farina
mantega
PREPARACIÓ
- Posem una olla a escalfar per escaldar-hi les bledes.
- Separem les penques i les fulles de les bledes. Reservem les fulles i tallem les penques a la juliana.
- Aixafem un gra d'all.
- Posem una paella a escalfar. Hi tirem un raig d'oli, l'all aixafat, les penques tallades i una cullerada grossa de ceba caramel·litzada.
- Ho saltem a foc viu uns segons.
- Pelem i esmicolem una botifarra de perol i l'afegim a la paella.
- Ho saltem tot plegat uns minuts.
- Quan l'aigua bulli, hi tirem les quatre fulles de bleda, de dues en dues.
- Les escaldem uns 30 segons i les anem posant sobre un drap de cotó per assecar-les.
- Omplim cada fulla de bleda amb el farcit de botifarra, penques i ceba.
- Posem un altre cop la paella al foc i hi tirem una nou generosa de mantega. Deixem que es fongui. Quan estigui fosa, hi afegim una cullerada de farina i la torrem amb la mantega per fer un roux. Un cop el roux s'hagi torrat una mica, hi afegim dos cullerots de brou de pollastre.
- Ho deixem coure uns dos minuts perquè es torni més espès.
- Quan tingui la textura que ens agrada, posem els farcells a la paella i els deixem coure amb la salsa durant dos minuts.
- Acabem el plat amb una mica de pebre negre molt.