Farcellets de col
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
La col és una verdura de temporada, més gustosa com més fred fa; rica en vitamines i minerals i que aporta poques calories.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 col
10 castanyes
1 moniato
2 cebes de Figueres
all
gingebre
mirin
vi ranci
salsa de soja
cibulet
sèsam negre
PREPARACIÓ
Pelem les castanyes. Per fer-ho més fàcil els fem un tall amb forma de creu a la part de sota i les escaldem amb aigua bullent.
Un cop pelades, les piquem a mida macedònia. Les reservem.
Desfullem la col. Deixem 4 fulles senceres ben grosses i de mida semblant.
En una olla posem a bullir aigua amb un polsim de sal. Hi escaldem les 4 fulles de col.
Tallen la resta de fulles de la col a la juliana. Ho reservem.
Pelem el moniato i el tallem a daus. El bullim en una cassola durant 30 minuts, amb un rajolí de salsa de soja. Ha d'haver-hi tres parts d'aigua per una de moniato.
Tallem 2 cebes a la juliana. Les enrossim en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Escaldem les fulles de col tallades a la juliana uns 3 min i les reservem en un plat. Les mullem amb un raig d'oli perquè no s'assequin i quedin més lluents.
Pelem i tallem a daus molt petits el gingebre i un gra d'all. Els barregem amb la ceba enrossida que tenim al foc i hi tirem un raig de mirin. Deixem que evapori l'alcohol. Un cop evaporat, hi tirem la col tallada a la juliana i ho deixem suar.
Un cop el moniato ja està fet, a l'olla no hi quedarà gaire líquid. Hi tirem les castanyes i un raig de vi ranci, deixem que s'evapori una mica i ho tirem tot a la cassola on tenim la barreja de col, ceba, gingebre i all. Ho barregem bé, ho traiem del foc i ho deixem refredar 10 min.
Muntem els farcellets amb les fulles grosses de col i els suquem amb més mirin i salsa de soja. Per sobre, hi posem sèsam negre i cibulet.