Farcellets de vieires
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Torras
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor
INGREDIENTS
- 12 vieires
- 1 tall de lluç
- porro, pastanaga i carbassó
- 100 g de xampinyons
- 1 tassa d'oli
- 1 clara d'ou
- nou moscada
- 125 g de nata líquida
- julivert picat
- 25 grans de raïm
- 6 fulles de pasta brick
- oli per fregir
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb l'oli ben calent salteu les vieires. Quan estiguin rosses, retireu-les i reserveu-les.
A continuació, en un cassó amb una mica de mantega, sofregiu els xampinyons, ja picats. Quan estiguin daurats, afegiu-hi la nata líquida, el raïm, el julivert picat i la sal, i deixeu-ho coure una estona.
Mentrestant, en un cassó amb oli salteu el porro, la pastanaga i el carbassó tallats a la juliana. Quan estiguin rossos, retireu-los.
Per fer la salsa de lluç, poseu el lluç tallat a daus, la nou moscada, les clares d'ou i la sal a la picadora i tritureu-ho fins a aconseguir una salsa ben fina.
Tot seguit, unteu la pasta brick amb la salsa de lluç, cobriu-la amb les verdures fregides, poseu-hi la vieira a sobre, feu-ne un farcellet i fregiu-lo en un cassó amb oli abundant i ben calent.
I ja per acabar, emplateu el farcellet i al costat poseu-hi un bol amb la salsa de xampinyons i raïm.
A continuació, en un cassó amb una mica de mantega, sofregiu els xampinyons, ja picats. Quan estiguin daurats, afegiu-hi la nata líquida, el raïm, el julivert picat i la sal, i deixeu-ho coure una estona.
Mentrestant, en un cassó amb oli salteu el porro, la pastanaga i el carbassó tallats a la juliana. Quan estiguin rossos, retireu-los.
Per fer la salsa de lluç, poseu el lluç tallat a daus, la nou moscada, les clares d'ou i la sal a la picadora i tritureu-ho fins a aconseguir una salsa ben fina.
Tot seguit, unteu la pasta brick amb la salsa de lluç, cobriu-la amb les verdures fregides, poseu-hi la vieira a sobre, feu-ne un farcellet i fregiu-lo en un cassó amb oli abundant i ben calent.
I ja per acabar, emplateu el farcellet i al costat poseu-hi un bol amb la salsa de xampinyons i raïm.