Fardelejos
INGREDIENTS
225 g farina
125 g ametlla
100 g sucre
65 g llard de porc
65 ml aigua
1 ou
1 llimona
Oli
Sucre de llustre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un pot 65 g de llard de porc, 65 ml d'aigua i un pessic de sal. Ho posem a foc baix i ho fonem.
- Mentre es va fent la pasta, anem preparant el massapà. Posem en un bol 125 g d'ametlla molta, 100 g sucre, 1 ou i pell de llimona, que ratllem. Ho barregem bé amb una forquilla fins que quedi homogeni. I ho reservem.
- Un cop s'hagi desfet el llard, retirem el pot del foc. Hi afegim 225 g de farina, ho barregem amb vareta manual fins que tinguem una massa. Ho reservem durant 5 minuts.
- Espolsem una mica de farina a la fusta, aboquem la massa a la fusta i amb un corró ho estirem perquè quedin 2 rectangles de 10 x 7 cm.
- Posteriorment, tallem la massa en rectangles amb un tallapastes formant 8 rectangles.
- Comencem a farcir els fardelejos. Agafem els rectangles i hi posem al centre de cadascun 1 cullerada de massapà. Les vores les pintem amb aigua i tapem cada rectangle amb un altre. I amb la forquilla segellem tres dels quatre costats.
- Un cop tinguem els 8 fardelejos farcits els fregim i a mesura que es vagin fent els reservarem en un plat amb paper absorbent.
- Un cop estiguin tots fregits, traiem el paper absorbent i els empolsem amb sucre llustre per deixar-los llestos per menjar.