Faves a la catalana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les faves tenen una gran quantitat de fibra, procedent de la pell, que estimula la mobilitat intestinal i afavoreix una bona salut intestinal.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 kg de faves tendres desgranades
200 g de bull negre de llengua
200 g de cansalada de coll
150 g de xoriço picant
10 avellanes
10 ametlles
2 cebes tendres
2 alls tendres
1 carquinyoli
vi ranci
anís estrellat
pebre negre
marduix
menta
fulla llorer
oli
sal
PREPARACIÓ
- Tallem la cansalada de coll crua i l'enrossim en una la cassola grossa. Un cop rossa, la reservem.
- Tallem la ceba ben menuda a mitja lluna.
- Posem la cassola grossa al foc amb un raig d'oli OVE.
- Enrossim la ceba, i quan comenci a estar transparent, tallem els alls tendres, els afegim a la cassola i deixem que s'enrosseixin. Hi afegim el vi ranci.
- Fem un buquet amb llorer, marduix i menta i l'hi afegim.
- Hi posem les faves desgranades.
- Ho remenem a foc lent perquè quedi tot ben barrejat.
- Hi afegim l'anís estrellat.
- Hi tirem aigua mineral fins que ho cobreixi tot.
- Ho salem, ho tapem i deixem que faci xup-xup durant 20 minuts.
- Tallem el bull i el xoriço.
- Fem una picada amb la fruita seca (avellanes, ametlles i el carquinyoli)
- Quan les faves han cuit 20 minuts, hi afegim la carn(xoriço, bull i la cansalada reservada). Deixem que cogui 5 minuts més, sempre tapat.
- Hi afegim la picada i ho barregem bé. Ho deixem reposar 10 minuts abans de servir-ho.