Faves a la catalana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les faves tenen una gran quantitat de fibra, procedent de la pell, que estimula la mobilitat intestinal i afavoreix una bona salut intestinal.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de faves tendres desgranades

    200 g de bull negre de llengua

    200 g de cansalada de coll

    150 g de xoriço picant

    10 avellanes

    10 ametlles

    2 cebes tendres

    2 alls tendres

    1 carquinyoli

    vi ranci

    anís estrellat

    pebre negre

    marduix

    menta

    fulla llorer

    oli

    sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem la cansalada de coll crua i l'enrossim en una la cassola grossa. Un cop rossa, la reservem.
  2. Tallem la ceba ben menuda a mitja lluna.
  3. Posem la cassola grossa al foc amb un raig d'oli OVE.
  4. Enrossim la ceba, i quan comenci a estar transparent, tallem els alls tendres, els afegim a la cassola i deixem que s'enrosseixin. Hi afegim el vi ranci.
  5. Fem un buquet amb llorer, marduix i menta i l'hi afegim.
  6. Hi posem les faves desgranades.
  7. Ho remenem a foc lent perquè quedi tot ben barrejat.
  8. Hi afegim l'anís estrellat.
  9. Hi tirem aigua mineral fins que ho cobreixi tot.
  10. Ho salem, ho tapem i deixem que faci xup-xup durant 20 minuts.
  11. Tallem el bull i el xoriço.
  12. Fem una picada amb la fruita seca (avellanes, ametlles i el carquinyoli)
  13. Quan les faves han cuit 20 minuts, hi afegim la carn(xoriço, bull i la cansalada reservada). Deixem que cogui 5 minuts més, sempre tapat.
  14. Hi afegim la picada i ho barregem bé. Ho deixem reposar 10 minuts abans de servir-ho.
Anar al contingut