Faves a la catalana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Adrián Marín
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Petit Comitè, Barcelona
INGREDIENTS
- 500 g de faves
- 40 g de ceba tendra
- 40 g d'all tendre
- 80 g de sofregit
- 3 dl de brou d'aviram
- 1 dl d'anís sec
- 6 fulles de menta
- 200 g de bull de faves
- 70 g de cansalada
- 200 g de botifarra
- 1 dl d'oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli sofregiu la cansalada, tallada a daus i salpebrada, la botifarra tallada a rodanxes i la ceba tendra i l'all tendre tallats a trossets.
Quan estigui tot ben dauradet, afegiu-hi l'anís i deixeu-lo reduir.
A continuació, poseu-hi la menta tallada a la juliana, les faves i el sofregit, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts a foc fort.
Tot seguit, cobriu-ho tot amb el brou, rectifiqueu-ho de sal i pebre, abaixeu el foc i deixeu-ho coure durant 10 minuts amb la cassola tapada.
Finalment, afegiu-hi el bull de faves tallat a rodanxes, deixeu-ho coure un minut més amb la cassola tapada i ja ho podreu emplatar.
Quan estigui tot ben dauradet, afegiu-hi l'anís i deixeu-lo reduir.
A continuació, poseu-hi la menta tallada a la juliana, les faves i el sofregit, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts a foc fort.
Tot seguit, cobriu-ho tot amb el brou, rectifiqueu-ho de sal i pebre, abaixeu el foc i deixeu-ho coure durant 10 minuts amb la cassola tapada.
Finalment, afegiu-hi el bull de faves tallat a rodanxes, deixeu-ho coure un minut més amb la cassola tapada i ja ho podreu emplatar.