Faves a la catalana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Abellán
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bravo, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Les faves tenen gran quantitat de fibra, procedent de la pell, que estimula la mobilitat intestinal i prevé el restrenyimentAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 400 g de favetes
- sal
- fulles de menta
- greix de pernil
- 50 g de botifarra de perol
- 50 g de botifarra negra
- Per fer la crema:
- oli d'oliva verge extra
- orujo (aiguardent) d'herbes
- orujo (aiguardent) blanc
- 2 xalotes
- 1 tomàquet ratllat sense llavors
- 30 g de pernil (a daus)
- les pells de les favetes
- aigua
PREPARACIÓ
Per començar, escaldeu les favetes durant 10 segons i refredeu-les en aigua amb gel.
A continuació, comenceu un sofregit amb la xalota picada en una cassola amb oli d'oliva.
Mentrestant, peleu les favetes i reserveu les pells.
Tot seguit, quan la xalota sigui tova, afegiu-hi el tomàquet ratllat, els daus de pernil, les dues botifarres a dauets i un raig de cadascun dels dos orujos i deixeu-ho reduir a la meitat. Després, poseu-hi les pells de les favetes, remeneu-ho bé, afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho i deixeu-ho bullir durant 15 minuts tapat. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal i tritureu-ho amb el túrmix amb unes quantes fulles de menta, fins que quedi una crema ben fina. Després, coleu-ho i reserveu-ho en calent, en una gerreta, fins al moment de servir.
Finalment, saltegeu les favetes pelades amb el greix de pernil.
I ja per acabar, col·loqueu les favetes al mig d'un plat fondo, aboqueu-hi pel voltant la sopa i col·loqueu unes fulletes de menta per sobre les favetes.
A continuació, comenceu un sofregit amb la xalota picada en una cassola amb oli d'oliva.
Mentrestant, peleu les favetes i reserveu les pells.
Tot seguit, quan la xalota sigui tova, afegiu-hi el tomàquet ratllat, els daus de pernil, les dues botifarres a dauets i un raig de cadascun dels dos orujos i deixeu-ho reduir a la meitat. Després, poseu-hi les pells de les favetes, remeneu-ho bé, afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho i deixeu-ho bullir durant 15 minuts tapat. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal i tritureu-ho amb el túrmix amb unes quantes fulles de menta, fins que quedi una crema ben fina. Després, coleu-ho i reserveu-ho en calent, en una gerreta, fins al moment de servir.
Finalment, saltegeu les favetes pelades amb el greix de pernil.
I ja per acabar, col·loqueu les favetes al mig d'un plat fondo, aboqueu-hi pel voltant la sopa i col·loqueu unes fulletes de menta per sobre les favetes.