Faves estofades amb oli de menta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 1 kg de faves petites i tendres
- 4 alls tendres
- 4 cebes tendres
- 100 g de botifarra negra
- 100 g de cansalada
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- Per a l'oli de menta:
- 1 manat de menta
- aigua
- oli d'oliva extra verge
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la cansalada tallada a dauets.
Quan estigui daurada, afegiu-hi la ceba tendra picada, l'all tendre picat, la botifarra negra tallada a dauets i les faves, tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant uns 10 minuts.
Per fer l'oli de menta, escaldeu les fulles de menta en un cassó amb aigua bullint durant uns segons. Seguidament, poseu-les en un bol amb una mica de l'aigua d'escaldar-les i tritureu-les amb el túrmix. A continuació, coleu el suc, afegiu-hi l'oli d'oliva i torneu-ho a triturar amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu les faves i amaniu-les amb l'oli de menta.
Quan estigui daurada, afegiu-hi la ceba tendra picada, l'all tendre picat, la botifarra negra tallada a dauets i les faves, tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant uns 10 minuts.
Per fer l'oli de menta, escaldeu les fulles de menta en un cassó amb aigua bullint durant uns segons. Seguidament, poseu-les en un bol amb una mica de l'aigua d'escaldar-les i tritureu-les amb el túrmix. A continuació, coleu el suc, afegiu-hi l'oli d'oliva i torneu-ho a triturar amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu les faves i amaniu-les amb l'oli de menta.