Faves estofades amb sípia

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les faves, tot i que pel seu color verd ens poden fer pensar que són verdures, nutricionalment es consideren riques en hidrats de carboni. A diferència d'aquest grup, són especialment riques en proteïnes i fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 600 g de faves desgranades

    1 sípia

    1 ceba de Figueres

    4 alls tendres

    1 llesca de pa sec   

    50 g de pinyons

    25 g d'avellanes  

    1,200 l de fumet

    julivert fresc 

    fonoll fresc

    cerfull

    oli OVE

    pebre negre

     

PREPARACIÓ

  1. Posem les faves desgranades en una cassola amb 1,200 litres de fumet. Ho tapem i deixem que bulli a foc baix durant uns 25 o 30 minuts.
  2. Tallem una ceba de Figueres a la brunesa i la posem a enrossir en una paella amb oli OVE.
  3. Tallem 4 alls tendres a rodelles i els enrossim amb la ceba quan aquesta estigui a mig fer.
  4. Posem els pinyons a torrar en una paella sense oli. Els reservem en un pot per triturar.
  5. Posem oli a la paella on hi havia els pinyons i hi fregim la llesca de pa a banda i banda. La tallem a trossets i l'afegim al pot on hi tenim els pinyons.
  6. Posem les faves cuites a l'olla de la ceba i les deixem coure 5 minuts.
  7. Posem una culleradeta de la melsa de la sípia en el pot de la picada, juntament amb 25 g d'avellanes, unes fulles de julivert i un cullerot del fumet de les faves. Ho triturem i afegim aquesta picada a les faves.
  8. Tallem la sípia a mida mossegada i l'afegim a la cassola de les faves, ja fora del foc. Ho salpebrem i ho deixem que es cogui amb l'escalfor residual.
  9. Ho servim amb unes fulles de fonoll i de cerfull per damunt.
Anar al contingut