Faves estofades amb sípia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les faves, tot i que pel seu color verd ens poden fer pensar que són verdures, nutricionalment es consideren riques en hidrats de carboni. A diferència d'aquest grup, són especialment riques en proteïnes i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
600 g de faves desgranades
1 sípia
1 ceba de Figueres
4 alls tendres
1 llesca de pa sec
50 g de pinyons
25 g d'avellanes
1,200 l de fumet
julivert fresc
fonoll fresc
cerfull
oli OVE
pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem les faves desgranades en una cassola amb 1,200 litres de fumet. Ho tapem i deixem que bulli a foc baix durant uns 25 o 30 minuts.
- Tallem una ceba de Figueres a la brunesa i la posem a enrossir en una paella amb oli OVE.
- Tallem 4 alls tendres a rodelles i els enrossim amb la ceba quan aquesta estigui a mig fer.
- Posem els pinyons a torrar en una paella sense oli. Els reservem en un pot per triturar.
- Posem oli a la paella on hi havia els pinyons i hi fregim la llesca de pa a banda i banda. La tallem a trossets i l'afegim al pot on hi tenim els pinyons.
- Posem les faves cuites a l'olla de la ceba i les deixem coure 5 minuts.
- Posem una culleradeta de la melsa de la sípia en el pot de la picada, juntament amb 25 g d'avellanes, unes fulles de julivert i un cullerot del fumet de les faves. Ho triturem i afegim aquesta picada a les faves.
- Tallem la sípia a mida mossegada i l'afegim a la cassola de les faves, ja fora del foc. Ho salpebrem i ho deixem que es cogui amb l'escalfor residual.
- Ho servim amb unes fulles de fonoll i de cerfull per damunt.