Faves estofades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g faves tendres
200 g cansalada amb pebre
180 g botifarra negra
180 g botifarra de perol
4 alls tendres
3 cebes tendres
Vi ranci
Anís
Menta
Llorer
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Tallem a la brunesa la cansalada i l'enrossim a foc ben viu, en una cassola amb un raig d'oli. Ho reservem.
- A la mateixa cassola, hi fem suar les cebes tendres, tallades a la brunesa. També hi afegim els alls, tallats a rodelles. El foc ha d'estar al mínim.
- Quan ho tenim ben suat, apugem el foc al màxim i quan estigui enrossit, hi afegim un raig de vi ranci. Quan estigui a mig evaporar, hi aboquem un raig d'anís. Un cop s'hagi evaporat l'alcohol, ho deixem a foc mitjà i hi posem les faves i la cansalada. Ho remenem i que vagi coent uns 5 minuts.
- Posem 1,5 l d'aigua al foc i, quan bulli, hi afegim un ram amb menta i llorer. Quan s'hagi perfumat, l'afegim a la cassola. Ho salpebrem. Hi posem les botifarres, tallades a rodelles. Ho tapem amb un paper sulfurat tallat a la mida de la cassola, per tal que toqui les faves, i hi posem la tapa. Això és perquè no s'escapi gens d'aigua. Ho deixem 35 minuts amb el foc al mínim.
- Ho servim amb un raig d'oli, una mica de menta fresca i pebre negre.