Feijoada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els llegums ens aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra i minerals; per això es recomana menjar-ne 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 peu de porc
Mitja orella de porc
400 g mongeta negra
200 g arròs rodó cuit amb all
200 g costella de porc
180 g xoriço crioll
150 g cansalada fresca
100 g cansalada viada salada
4 cullerades de farofa de mandioca
3 fulles de col
2 cebes tendres
2 grans d'all
1 taronja
Cachaça
Llorer
Pebre vermell fumat dolç
Mantega
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem escalfant oli en una olla. Salpebrem un peu de porc partit en dues meitats, mitja orella de porc tallada a mida mossegada, 150 g de papada de porc i 200 g de costella de porc desossada i tallada a talls grossos.
- Quan l'oli està calent, afegim les carns a l'olla i les marquem. Un cop marcades, les reservem en un plat.
- Tallem 2 cebes tendres a brunesa i un all a microbrunesa. Ho afegim a l'olla i ho fem suar a foc suau fins que la ceba queda transparent.
- Afegim a l'olla una cullerada de pebre vermell fumat dolç i aixequem sucres amb un raig de cachaça.
- Aboquem a l'olla 400 g de fesols negres que hem hidratat 12 hores en aigua mineral i escorregut. També 180 g de xoriço criollo, les carns marcades i una fulla de llorer. Cobrim amb aigua i un cop bulli, baixarem el foc i courà una hora.
- Un cop ha passat l'hora de cocció, retirem el xoriço criollo, el tallem a rodelles grans i els tornem a afegir a l'olla. Mantenim el foc baix i fem una segona cocció de 30 minuts. A continuació, retirarem del foc i deixarem reposar 6 hores.
- Coem 200 g d'arròs rodó curt netejant primer l'arròs sota la pica. A continuació enrossim un all laminat en un pot amb oli. Quan l'all agafa color, afegim l'arròs net, una mica de sal i ho integrem. Cobrim amb aigua i tapem el pot. Quan l'aigua bull, coem a foc fort durant 2 minuts, a continuació baixem el foc al mínim i coem 12 minuts més. Tanquem el foc i reservem.
- Traiem el tronc a una fulla de col, l'enrotllem i tallem a juliana molt fina.
- Escalfem una paella amb oli OVE i un all, que tallem ben menut. Quan l'all comença a ballar, afegim la col i una mica de sal a la paella. Saltem un parell de minuts i reservem en un plat.
- Agafem una nou generosa de mantega i la desfem en una paella, afegim 100 g de cansalada viada que hem tallat a tires i la saltem a foc fort.
- Quan la cansalada està ben marcada, hi afegim 4 cullerades de farina de mandioca, una mica de sal i coem a foc mitjà tot remenant fins que la farina queda torrada.
- Tallem a grills una taronja traient la pell de cada grill i reservem en un plat.
- Emplatem posant fesols i carn en un plat, una mica de col saltada, arròs, farofa i acabem amb un parell de grills de taronja. I ja tenim la feijoada a punt per menjar.