Fesolets amb picada de torró de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els fesols, com la resta de llegums, són rics en fibra, un nutrient que ens pot ajudar a regular el trànsit intestinal i els nivells de colesterol.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
300 g fesols de Santa Pau en sec
250 g botifarra de perol
50 g de torró de xocolata negra amb avellanes
1 porro
1 pastanaga
1 gra d'all
5 g julivert
Gingebre
Vi ranci
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem 300 g de fesols de Santa Pau en remull amb aigua mineral durant 6 hores.
- Passades les 6 hores, colem els fesols i els aboquem en una olla de pressió, els cobrim amb aigua mineral, fins a quatre dits per sobre dels fesols. Tapem l'olla i els deixem courem 15 minuts, un cop comenci a sortir el vapor. Passats els 15 minuts, els deixarem reposar dins l'olla durant 2 hores.
- Posem a escalfar, a foc baix, una cassola ample amb oli OVE. Mentre s'escalfa, aprofitem per tallar a daus ben petits 1 pastanaga i 1 porro. Laminem un gra d'all.
- Quan l'oli és calent, afegim l'all laminat a la cassola i el fem ballar. Quan comença a agafar color, el traiem de la cassola i el reservem en un plat.
- Pelem i tallem a daus mitjans 250 g de botifarra de perol. Un cop tallada, l'aboquem a la cassola i l'enrossim tot tapant-ne el recipient. Un cop enrossida, la reservem en el mateix plat on tenim l'all saltat.
- Abaixem el foc i hi afegim la pastanaga i el porro a daus. Ratllem un dit de gingebre, ho integrem tot, tapem la cassola i deixem que suï durant 15 minuts.
- Apugem el foc i, quan les verdures es comencen a enganxar a la cassola, hi afegim un raig de vi ranci per aixecar sucres.
- Afegim de nou la botifarra i l'all a la cassola, ho integrem i baixem el foc.
- Obrim l'olla de pressió i amb l'ajuda d'una aranya passem els fesols ja cuits a la cassola. Afegim una mica d'aigua de cocció i ho remenem per integrar-ho tot. Ho coem uns minuts a foc baix.
- Fem una picada amb 50 g de torró de xocolata negra amb avellanes, unes fulles de julivert que tallem amb el ganivet, sal i pebre negre.
- Afegim la picada a la cassola i remenem perquè es barregi tot bé amb la resta d'ingredients. Coem a foc baix durant cinc minuts.
- Aturem el foc i ho servim.