Fesols de Santa Pau amb musclos
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els musclos contenen iode i ferro, nutrients essencials per al bon funcionament de l'organisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
24 musclos grossos
300 g de fesols de Santa Pau
Aigua mineral
Sal
300 g de fumet
fonoll
4 alls tendres
Cerfull
Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Bullim els fesols, que prèviament han estat 12 hores en remull, amb aigua mineral.
- Quan arrenqui el bull, hi afegim aigua freda (ho "espantem"), perquè la pell s'enganxi a la mongeta.
- Tornem a bullir i tapem l'olla exprés durant 20 minuts.
- Tot seguit, ho deixem 20 minuts en repòs.
- Obrim els musclos al vapor. En una cassola ben calenta, posem els musclos i quan es comencen a moure, la tapem i, al cap de pocs segons, es van obrint.
- Traiem el musclo i reservem el suc.
- Hi afegim el fumet.
- Tallem l'all ben prim, el fonoll i ho barregem amb el suc dels musclos i el fumet que tenim reservats.
- Agafem els fesols amb l'aranya i els posem al plat, sense suc.
- Ho amanim amb oli i fumet, barrejat amb els musclos, i una mica de cerfull.