Fideuà amb calamarsons i gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Nani Nolla (funcionària de Tarragona)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 250 g de fideus fins n. 0
- 1 l de caldo Aneto per a fideuà
- 180 g de calamarsons
- 8 gambes
- 1/2 ceba ratllada
- sal i pebre
- oli d'oliva
- Per a l'allioli:
- oli de gira-sol
- 1 ou
- unes gotes de llimona
- 1 xic de sal
- 2 grans d'all
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els fideus removent-los molt i amb el foc molt baix, perquè no es cremin, durant un parell de minuts, i reserveu-los.
A continuació, en una altra paella amb una mica d'oli d'oliva marqueu les gambes durant dos minuts amb una mica de pebre i sal. Quan estiguin dauradetes, retireu-les de la paella i reserveu-les.
Després, a la mateixa paella, poseu-hi els calamarsons, daureu-los bé durant 3 minuts, afegiu-hi la ceba ratllada, deixeu-la ofegar fins que s'evapori tota la seva aigua, aboqueu-hi el caldo Aneto per a fideuà i apugeu el foc a màxima potència. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els fideus i deixeu-los coure uns 8 minuts aproximadament.
Mentrestant, per fer l'allioli, poseu dins d'un got de pímer el rovell d'ou, els alls pelats, les gotes de llimona i el pessic de sal i emulsioneu-ho amb l'oli de gira-sol.
Tot seguit, afegiu les gambes pelades a la fideuà i abaixeu el foc perquè s'acabi d'evaporar el caldo i els fideus es posin de punta.
Finalment, retireu la paella del foc i deixeu reposar la fideuà uns minuts abans de servir-la.
I ja per acabar, ja la podeu emplatar o servir-la en la mateixa paella, acompanyada de l'allioli.
A continuació, en una altra paella amb una mica d'oli d'oliva marqueu les gambes durant dos minuts amb una mica de pebre i sal. Quan estiguin dauradetes, retireu-les de la paella i reserveu-les.
Després, a la mateixa paella, poseu-hi els calamarsons, daureu-los bé durant 3 minuts, afegiu-hi la ceba ratllada, deixeu-la ofegar fins que s'evapori tota la seva aigua, aboqueu-hi el caldo Aneto per a fideuà i apugeu el foc a màxima potència. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els fideus i deixeu-los coure uns 8 minuts aproximadament.
Mentrestant, per fer l'allioli, poseu dins d'un got de pímer el rovell d'ou, els alls pelats, les gotes de llimona i el pessic de sal i emulsioneu-ho amb l'oli de gira-sol.
Tot seguit, afegiu les gambes pelades a la fideuà i abaixeu el foc perquè s'acabi d'evaporar el caldo i els fideus es posin de punta.
Finalment, retireu la paella del foc i deixeu reposar la fideuà uns minuts abans de servir-la.
I ja per acabar, ja la podeu emplatar o servir-la en la mateixa paella, acompanyada de l'allioli.