Fideuà amb tellerines
INGREDIENTS
150 gr tellerines
350 ml fumet vermell
120 g fideus fins
2 tomàquets de penjar
1 cullerada de tomàquet concentrat
Julivert
1 gra d'all
Per a la maionesa d'all:
2 grans d'all
Oli OVE
1 ou
Sal
PREPARACIÓ
Posem 150 g de tellerines amb aigua i sal perquè treguin la sorra que puguin tenir. Les purgarem mitja hora, com a mínim. Si veiem que encara treuen sorra, els canviem l'aigua i ho tornem a fer.
Posem 350 ml de brou vermell a escalfar.
Posem una paella de 28 cm al foc amb un raig d'oli OVE i hi tirem els 120 g de fideus fins perquè es comencin a torrar. Són uns 3 minuts aproximadament.
Pelem i tallem ben petit un gra d'all i l'afegim a la paella.
Ratllem en un bol 2 tomacons i els tirem a la paella. Hi afegim una cullerada de tomàquet concentrat.
Un cop el tomàquet ha canviat de color, si el brou ja està bullint, l'hi afegim.
Afegim un pessic de sal.
Coem els fideus 3,5 min a foc mitjà sense tocar-los.
Mentrestant tallem unes fulles de julivert.
Colem els 150 g tellerines que hem tingut en remull per purgar.
Quan han passat els 3,5 min dels fideus, hi tirem les tellerines i el julivert, que hem reservat.
Ho tapem i deixem que es cogui 1 min més o fins que s'obrin les tellerines.
Mentrestant preparem una maionesa d'all amb un ou que posem al batedor, un polsim de sal, 2 grans d'all pelats i una quantitat generosa d'oli d'oliva.
Ho turbinem tot fins que s'emulsioni.
Servim la fideuà amb un bol de maionesa d'all.