Fideuà amb tellerines

  • Cuina: Arnau Paris
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni d'assimilació lenta i baix en greixos que es pot prendre 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 150 gr tellerines  

    350 ml fumet vermell  

    120 g fideus fins  

    2 tomàquets de penjar  

    1 cullerada de tomàquet concentrat  

    Julivert  

    1 gra d'all  

    Per a la maionesa d'all: 

    2 grans d'all  

    Oli OVE 

    1 ou 

      

    Sal  

PREPARACIÓ

Posem 150 g de tellerines amb aigua i sal perquè treguin la sorra que puguin tenir. Les purgarem mitja hora, com a mínim. Si veiem que encara treuen sorra, els canviem l'aigua i ho tornem a fer.  

Posem 350 ml de brou vermell a escalfar.  

Posem una paella de 28 cm al foc amb un raig d'oli OVE i hi tirem els 120 g de fideus fins perquè es comencin a torrar. Són uns 3 minuts aproximadament. 

Pelem i tallem ben petit un gra d'all i l'afegim a la paella.  

Ratllem en un bol 2 tomacons i els tirem a la paella. Hi afegim una cullerada de tomàquet concentrat. 

Un cop el tomàquet ha canviat de color, si el brou ja està bullint, l'hi afegim.  

Afegim un pessic de sal.  

Coem els fideus 3,5 min a foc mitjà sense tocar-los. 

Mentrestant tallem unes fulles de julivert.  

Colem els 150 g tellerines que hem tingut en remull per purgar. 

Quan han passat els 3,5 min dels fideus, hi tirem les tellerines i el julivert, que hem reservat. 

Ho tapem i deixem que es cogui 1 min més o fins que s'obrin les tellerines.  

Mentrestant preparem una maionesa d'all amb un ou que posem al batedor, un polsim de sal, 2 grans d'all pelats i una quantitat generosa d'oli d'oliva. 

Ho turbinem tot fins que s'emulsioni. 

Servim la fideuà amb un bol de maionesa d'all.  

Anar al contingut