Fideuà de lloritos
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
500 ml fumet vermell
300 g fideus
120 g ceba rossa
75 g farina de cigró
75 g farina de blat
4 lloritos
4 tomacons
1 gra d'all
Ous de llengua de bacallà
Vi ranci
Safrà
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Estenem sobre una safata al forn 300 g de fideus prims i un raig d'oli d'oliva. Ho barregem i torrem al forn durant 6 minuts a 180º. Ho remenarem cada dos minuts perquè no es cremin.
- Tallem a brunesa 1 all i el fem ballar en una cassola amb oli d'oliva. Hi afegim 120 g de ceba que ja tenim enrossida i l'enfosquim durant 10 minuts.
- Hi ratllem 4 tomacons i també hi posem pebre negre i sal. Quan l'aigua dels tomàquets s'ha evaporat hi posem un raig de vi ranci.
- Afegim a la cassola els fideus torrats i també uns brins de safrà. Ho integrem.
- Aboquem a la cassola 500 ml de fumet vermell que tenim calent. Ho courem 3 minuts a foc baix. Un cop passat aquest temps, portarem la cassola al forn i ho courem 9 minuts a 180º.
- Passem 4 lloritos per una barreja de 75 g de farina de blat i 75 g de farina de cigró. Els fregim en oli ben calent uns 3-4 minuts per cada banda. Després els posem en paper absorbent.
- Traiem la cassola del forn i hi posem els lloritos al damunt.