Fideuà de verdures, algues, sepionets i escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Diego Campos
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Rincón de Diego
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 200 g de fideus de cabell d'àngel
- 8 escamarlans
- 200 g de sepionets
- 1 l de brou de peix
- 1 dl d'oli d'oliva
- 50 g d'algues
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 1 pastanaga
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 2 grans d'all
- 1 porro
- sal
- pebre
- Per a l'allioli:
- 4 grans d'all negre
- 2 rovells
- 1/5 l d'oli oliva de gust suau
- 3 cullerades d'aigua
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, torreu els fideus al forn, prèviament escalfat, a 170 graus, durant uns 8 o 10 minuts i remenant-los de tant en tant. Quan estiguin ben rossos, traieu-los del forn i deixeu-los refredar.
Tot seguit, en una cassola amb oli sofregiu les cues dels escamarlans i aixafeu els caps perquè l'oli en tingui el gust.
Mentrestant, filetegeu els alls i talleu la ceba, els tomàquets, la pastanaga, els pebrots i el porro a trossos petits. Quan els escamarlans estiguin dauradets, traieu-los de la cassola, llenceu els caps, peleu les cues i reserveu-les en calent. A continuació, poseu una mica més d'oli a la cassola i sofregiu-hi els alls uns segons. Després, afegiu-hi la ceba i ofegueu-la. Seguidament, poseu-hi la resta de les verdures i deixeu-les coure fins que s'estovin. Quan les verdures estiguin toves, afegiu-hi els sepionets nets, deixeu-los coure durant 5 minuts aproximadament, poseu-hi els fideus, el brou de peix, les algues, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure 4 minuts més a foc fort. Finalment, poseu la cassola al forn durant 4 minuts a 190 graus.
Per fer l'allioli, poseu al got del pímer els rovells, els alls negres, la sal i l'aigua i emulsioneu-ho alhora que hi aneu tirant l'oli.
I ja per acabar, colloqueu els escamarlans pel damunt de la fideuà i ja podeu servir-la.
Tot seguit, en una cassola amb oli sofregiu les cues dels escamarlans i aixafeu els caps perquè l'oli en tingui el gust.
Mentrestant, filetegeu els alls i talleu la ceba, els tomàquets, la pastanaga, els pebrots i el porro a trossos petits. Quan els escamarlans estiguin dauradets, traieu-los de la cassola, llenceu els caps, peleu les cues i reserveu-les en calent. A continuació, poseu una mica més d'oli a la cassola i sofregiu-hi els alls uns segons. Després, afegiu-hi la ceba i ofegueu-la. Seguidament, poseu-hi la resta de les verdures i deixeu-les coure fins que s'estovin. Quan les verdures estiguin toves, afegiu-hi els sepionets nets, deixeu-los coure durant 5 minuts aproximadament, poseu-hi els fideus, el brou de peix, les algues, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure 4 minuts més a foc fort. Finalment, poseu la cassola al forn durant 4 minuts a 190 graus.
Per fer l'allioli, poseu al got del pímer els rovells, els alls negres, la sal i l'aigua i emulsioneu-ho alhora que hi aneu tirant l'oli.
I ja per acabar, colloqueu els escamarlans pel damunt de la fideuà i ja podeu servir-la.