Fideuà de vieires

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    La vieira és un mol·lusc ric en minerals essencials com sodi, potassi, fòsfor, calci, iode, zinc i magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g fideus grossos  
  • 8 vieires congelades  
  • 800 ml fumet de peix 
  • 2 tomacons  
  • 1 ceba de Figueres  
  • 1 gra d'all  
  • 1 raig de brandi  
  • Oli OVE  
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem un pot a foc fluix i escalfem 800 ml de fumet de peix. 
  2. Repelem vuit vieires.  
  3. Posem una cassola a escalfar amb un raig d'oli OVE i hi posem les vieires per marcar-les. Un cop estiguin fetes per les dues cares, les retirem i reservem. 
  4. Amb el mateix oli, ratllem una ceba de Figueres per sofregir-la. 
  5. Afegim a la cassola un gra d'all aixafat. 
  6. Quan la ceba comença a estar feta, hi afegim un raig de brandi i aixequem els sucres. 
  7. Ratllem dos tomacons nets i els afegim a la ceba. 
  8. Deixem que el tomàquet es vagi fent i traiem la pell de l'all.  
  9. Posem 350 g de fideus grossos a la paella i els torrem una mica. 
  10. Un cop torrats, hi afegim el fumet calent i ho deixem 7 minuts que es vagi coent fent xup-xup. 
  11. Passat aquest temps, posem les vieires a la cassola i la posem al forn, on la deixarem 3 minuts a 200º. 
  12. Servim. 
Anar al contingut