Fideuà de vieires
INGREDIENTS
- 350 g fideus grossos
- 8 vieires congelades
- 800 ml fumet de peix
- 2 tomacons
- 1 ceba de Figueres
- 1 gra d'all
- 1 raig de brandi
- Oli OVE
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem un pot a foc fluix i escalfem 800 ml de fumet de peix.
- Repelem vuit vieires.
- Posem una cassola a escalfar amb un raig d'oli OVE i hi posem les vieires per marcar-les. Un cop estiguin fetes per les dues cares, les retirem i reservem.
- Amb el mateix oli, ratllem una ceba de Figueres per sofregir-la.
- Afegim a la cassola un gra d'all aixafat.
- Quan la ceba comença a estar feta, hi afegim un raig de brandi i aixequem els sucres.
- Ratllem dos tomacons nets i els afegim a la ceba.
- Deixem que el tomàquet es vagi fent i traiem la pell de l'all.
- Posem 350 g de fideus grossos a la paella i els torrem una mica.
- Un cop torrats, hi afegim el fumet calent i ho deixem 7 minuts que es vagi coent fent xup-xup.
- Passat aquest temps, posem les vieires a la cassola i la posem al forn, on la deixarem 3 minuts a 200º.
- Servim.