Fideuà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, baixa en greixos i rica en proteïnes. En podem menjar 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g de fideu petit
- 1 sípia
- 1 rap
- 4 llagostins
- 1 tomàquet gros i madur
- 1 ceba de Figueres
- 1 pebrot verd
- 1 gra d'all
- 1 got de vi blanc
- sal
- oli verge extra
- llorer
- el cap i l'espina del rap
- 1 porro
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 all
PREPARACIÓ
1. Fem el fumet: posem a bullir l'espina i el cap del rap, una ceba, un porro, una pastanaga, l'all i el llorer. 25 minuts cuinant, i 25 minuts de repòs.
2. En una paella, saltarem amb oli els fideus fins que quedin ben rossos. Un cop enrossits, els reservarem.
3. A la mateixa paella, enrossirem molt la ceba i hi tirarem el pebrot verd i l'all. I els continuarem saltant afegint-hi una mica més d'oli i d'aigua fins que s'evaporin els sucs. Hi afegim el vi blanc, i, quan estigui evaporat, ho reservem.
4. Tallem els calamars a rodelles, i la sípia, a quadradets (reservant la melsa).
5. Mitja melsa la incorporem al sofregit de ceba i pebrot.
6. Hi afegim els fideus. Quan està tot ben incorporat hi afegim el fumet, i, quan faci xup-xup, hi afegim tot el calamar, la sípia, i el rap tallat a trossos. Ho deixem uns 5 minuts fent xup-xup. Hi tirem una fulla de llorer.
7. Hi afegim els llagostins i el rap i ho posem al forn a 200 graus, 5 minuts.
2. En una paella, saltarem amb oli els fideus fins que quedin ben rossos. Un cop enrossits, els reservarem.
3. A la mateixa paella, enrossirem molt la ceba i hi tirarem el pebrot verd i l'all. I els continuarem saltant afegint-hi una mica més d'oli i d'aigua fins que s'evaporin els sucs. Hi afegim el vi blanc, i, quan estigui evaporat, ho reservem.
4. Tallem els calamars a rodelles, i la sípia, a quadradets (reservant la melsa).
5. Mitja melsa la incorporem al sofregit de ceba i pebrot.
6. Hi afegim els fideus. Quan està tot ben incorporat hi afegim el fumet, i, quan faci xup-xup, hi afegim tot el calamar, la sípia, i el rap tallat a trossos. Ho deixem uns 5 minuts fent xup-xup. Hi tirem una fulla de llorer.
7. Hi afegim els llagostins i el rap i ho posem al forn a 200 graus, 5 minuts.