Fideus a la cassola
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
500 g de fideus gruixuts
200 g de costella de porc
200 g de salsitxa prima
1 pit de pollastre
3 tomàquets de penjar petits
2 tomàquets pera
2 cebes de Figueres
1 all
1 pebrot verd italià
1 copa de vi blanc
1 copa de vi ranci
1 fulla de llorer
1 branca de romaní
1 branca de farigola
2 l de brou de pollastre
PREPARACIÓ
1.- Rostim la costella de porc i la salsitxa a foc fort.
2.- Mentrestant, tallem la ceba ben prima i el pebrot per la meitat.
3.- Un cop la carn estigui ben rossa, ho retirem i ho reservem.
3.- Tirem a la paella la ceba, l'all i la meitat del pebrot.
4.- Un cop enrossit, hi tirem el vi, aixequem sucres, és a dir, deixem que s'evapori l'alcohol i abaixem el foc. També hi tirem una copa de vi ranci.
5.- Ratllem el tomàquet de penjar i el colem per separar la polpa de les llavors.
5.- Afegim el tomàquet pera tallat a quadradets i la polpa, les herbes (llorer, farigola i romaní) i deixem que faci xup-xup fins que canviï de color.
6.- Posem la carn a la paella un altre cop uns 5 minuts aproximadament.
7.- Després, hi tirem els fideus, el pit de pollastre tallat a trossets i el brou de pollastre, i deixem que cogui 8 minuts.
8.- Fem tomàquet "cassé": tallem el tomàquet madur a quadradets i ho barregem amb unes fulles de farigola. Ho amanim amb un bon rajolí d'oli.
9.- Ja ho podem servir.