Fideus a la cassola

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    És una recepta molt rica en proteïnes de bona assimilació, gràcies a la carn de pollastre i als cigrons que aporten tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 kg de cebes de Figueres

    400 g de contracuixa de pollastre

    300 g de fideus gruixuts sense forat   

    150 g de cansalada 

    150 g de brou de pollastre  reduït 

    150 g de cigrons cuits

    1 cabeça d'alls

    1 nap

    Vi ranci

    Sal

    Pebre negre

    Cibulet

    Llorer

    Aigua mineral

PREPARACIÓ

 

  1. Desossem 400 g de contracuixa de pollastre i  la posem en un tàper amb 10 g de sal per litre. Ho marinem durant 24 hores dins la nevera.
  2. Tallem a la brunesa 2 kg de cebes de Figueres.
  3. Caramel·litzem la ceba en una cassola amb un raig d'oli OVE. La reservem.
  4. Traiem de la nevera el pollastre marinat que eixugarem i tallarem a mida mossegada. També tallarem, aquesta vegada a dauets,  150 g de cansalada ibèrica.
  5. Posem a la mateixa cassola la cansalada i quan deixa anar greix hi afegim el pollastre i l'enrossim.
  6. Pelem i tallem a la jardinera 1 nap.
  7. Retirem i reservem les carns de la cassola i hi enrossim el nap, 1 cabeça d'alls tallada pel mig i 1 fulla de llorer.
  8. Hi afegim 100 g de la ceba caramel·litzada i ho deixem a foc fluix durant 3 minuts.
  9. Afegim un raig de vi ranci a la cassola i evaporem l'alcohol.
  10. Traiem de la nevera un tàper amb 150 ml de brou de pollastre concentrat i l'escalfem en un pot amb 550 ml d'aigua mineral.
  11. Apugem el foc i afegim a la cassola 300 g de fideus gruixuts (sense forat) i els  enrossim.
  12. Hi afegim les carns i el brou calent i deixem coure els fideus durant 5 minuts.
  13. Quan els fideus portin 3  minuts fent-se, afegim a la cassola 150 g de cigrons ja cuits. Ho salpebrem.
  14. Ho coem 2 minuts més i ho servim amb una mica de cibulet picat per sobre.
Anar al contingut