Fideus a la cassola
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
És una recepta molt rica en proteïnes de bona assimilació, gràcies a la carn de pollastre i als cigrons que aporten tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 kg de cebes de Figueres
400 g de contracuixa de pollastre
300 g de fideus gruixuts sense forat
150 g de cansalada
150 g de brou de pollastre reduït
150 g de cigrons cuits
1 cabeça d'alls
1 nap
Vi ranci
Sal
Pebre negre
Cibulet
Llorer
Aigua mineral
PREPARACIÓ
- Desossem 400 g de contracuixa de pollastre i la posem en un tàper amb 10 g de sal per litre. Ho marinem durant 24 hores dins la nevera.
- Tallem a la brunesa 2 kg de cebes de Figueres.
- Caramel·litzem la ceba en una cassola amb un raig d'oli OVE. La reservem.
- Traiem de la nevera el pollastre marinat que eixugarem i tallarem a mida mossegada. També tallarem, aquesta vegada a dauets, 150 g de cansalada ibèrica.
- Posem a la mateixa cassola la cansalada i quan deixa anar greix hi afegim el pollastre i l'enrossim.
- Pelem i tallem a la jardinera 1 nap.
- Retirem i reservem les carns de la cassola i hi enrossim el nap, 1 cabeça d'alls tallada pel mig i 1 fulla de llorer.
- Hi afegim 100 g de la ceba caramel·litzada i ho deixem a foc fluix durant 3 minuts.
- Afegim un raig de vi ranci a la cassola i evaporem l'alcohol.
- Traiem de la nevera un tàper amb 150 ml de brou de pollastre concentrat i l'escalfem en un pot amb 550 ml d'aigua mineral.
- Apugem el foc i afegim a la cassola 300 g de fideus gruixuts (sense forat) i els enrossim.
- Hi afegim les carns i el brou calent i deixem coure els fideus durant 5 minuts.
- Quan els fideus portin 3 minuts fent-se, afegim a la cassola 150 g de cigrons ja cuits. Ho salpebrem.
- Ho coem 2 minuts més i ho servim amb una mica de cibulet picat per sobre.