Fideus a la marinera
INGREDIENTS
300 g de fideus gruixuts
1 ceba
3 alls tendres
1 tomàquet
1 patata Red Pontiac
1 porro
1 pastanaga
2 sorells
3 grapats de cloïsses
pebre vermell dolç
300 g espines de peix blanc
aigua mineral
sal
oli OVE
pebre negre
conyac
vi blanc
fulla de llorer
PREPARACIÓ
Blanquegem les espines del peix blanc i les dels sorells amb aigua freda i sal durant 30 minuts. També posem en remull 30 minuts les cloïsses.
Amb aquestes espines, en fem un fumet: les posem a bullir en aigua mineral amb unporro i una pastanaga, durant 25 minuts. Ho deixem reposar 25 minuts més.
Tallem ceba molt fina i la caramel·litzem amb oli d'oliva en una cassola. Un cop enrossida, aixequem sucres amb vi blanc. Tot seguithi afegim tres alls tendres tallats a rodanxes, la fulla de llorer i el tomàquet ratllat i ho deixem fent xup-xup 5 minuts.
Hi posem els fideus, pebre vermell i ho enrossim una mica. Hi afegim un raig de conyac i quan s'evapori hi aboquem el fumet fins que quedi tot cobert.
Un cop ha bullit 6 minuts, hi afegim els sorells filetejats i ho tapem. Al cap de dos minuts, hi posem les cloïsses i ho tapem.
Ho servim amb pebre negre i julivert per sobre.