Fideus a la marinera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les cloïsses i els musclos són rics en ferro i proteïnes de bona assimilació, tenen poc greix i aporten poques calories.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g de fideus gruixuts- 250 g d'aranya
- 150 g de tripa de bacallà hidratada
- 150 g de patata red pontiac
- 100 g de ceba caramel·litzada
- 2 tomàquets de penjar
- 12 musclos
- 8 cloïsses
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 1 gra d'all
- 1 cap de bacallà hidratat
- Vi ranci
- Sal
- Pebre negre
- Cibulet
- Llorer
PREPARACIÓ
- Netegem les aranyes i les filetegem.
- Posem les espines i el cap de l'aranya en una safata de forn amb paper sulfurat i hi afegim el cap d'un bacallà prèviament dessalat
- Posem la safata amb els peixos a al forn a 220º durant 10-15 minuts
- Tallem a bresa 1 porro i 2 pastanagues
- Posem els vegetals en una olla de pressió juntament amb els peixos rostits i 1 fulla de llorer. Ho bullim 30 minuts i ho deixem reposar dues hores.
- Colem el brou en una olla alta i el fem reduir fins que en quedin 150 ml
- Separem la carn del cap del bacallà i la guardem en un tàper a la nevera
- Laminem 1 gra d'all i el fem ballar en una cassola.
- Pelem i esqueixem a mida mossegada 150 g de patata red pontiac i l'afegim a la cassola
- Afegim a la cassola 100 g de ceba caramel·litzada preparada prèviament, 2 tomàquets de penjar ratllats i pebre negre. Ho remenem.
- Afegim un raig de vi ranci i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Posem a escalfar en un pot 700 ml d'aigua mineral.
- Traiem de la nevera un tàper amb 150 g de tripa de bacallà hidratada i neta, la tallem a mida mossegada i l'afegim a la cassola.
- Hi afegim l'aigua calenta i ho deixem bullir durant 15 minuts
- Hi afegim 300 g de fideus gruixuts sense forat i el brou reduït i ho deixem bullir 5 minuts més
- Traiem de la nevera 12 musclos i 8 cloïsses, el tàper amb el cap de bacallà reservat i el tàper amb l'aranya filetejada
- Tallem els filets d'aranya i els trossos de cap de bacallà a mida mossegada
- Afegim a la cassola el peix tallat i les closques. Ho tapem i ho deixem fora del foc durant 1 minut