Fideus amb calamars
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El calamar és un cefalòpode ric en proteïnes d'alt valor biològic i font de iode, un mineral que contribueix al creixement mental i físic.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
350 g de fideus núm. 4
2 l de fumet de peix de roca
1 kg de calamars (en brut)
6 cebes
4 tomacons
Safrà
Julivert
Pinyons
Tàperes
Vi ranci
Sal
Pebre
Oli OVE
Llorer
PREPARACIÓ
- Posem a la cassola un raig generós d'oli OVE i l'escalfem. Un cop calent, hi posem 6 cebes tallades a la brunesa.
- Sofregim a foc mitjà fins que la ceba es fa rossa.
- Pelem 4 tomacons i en traiem les llavors. Els tallem a daus i els reservem.
- Quan la ceba sigui rossa, hi tirem un raig de vi ranci.
- Deixem que s'evapori l'alcohol i hi afegim els tomacons tallats.
- Sofregim tomacons i ceba a foc mitjà.
- Netegem un quilo de calamars, si no ho han fet a la peixateria.
- Separem les potes del cos dels calamars. Guardarem les potes per a una altra preparació.
- Tallem a rodelles els cossos de calamars.
- Escalfem 2 litres de fumet.
- Escalfem una cassola i, un cop calenta, hi tirem un raig d'oli OVE, una fulla de llorer i les rodelles de calamar.
- Ho saltem a foc fort.
- Quan tenim les rodelles saltades, afegim a la cassola uns brins de safrà, el sofregit reservat i 2 litres de fumet de peix de roca ja calent. Ho mig tapem i deixem que es cogui 30 minuts amb el foc al mínim.
- Al cap dels 30 minuts afegim a la cassola 350 g de fideus del núm. 4.
- Ho salpebrem i ho deixem coure 10 minuts.
- Mentrestant, posem a escalfar una paella.
- Afegim a la paella calenta un grapat de pinyons i els torrem amb cura.
- Reservem els pinyons i a la mateixa paella hi afegim un raig generós d'oli. Un cop calent, hi tirem un grapat de tàperes escorregudes i les fregim.
- Emplatem els fideus amb calamars, amb pinyons i tàperes fregides. Hi posem julivert picat.