Fideus amb calamarsets de llauna
INGREDIENTS
400 g de fideus mitjans
1,5 l de brou de pollastre
2 llaunes de calamarsets farcits
1 ceba de Figueres
Oli OVE
Safrà
1 pebrot verd
1 all
300 g d'aletes de pollastre
2 tomacons
Sal
PREPARACIÓ
- Escalfem un litre i mig de brou de pollastre.
- Mentrestant, enrossim 4 aletes de pollastre partides en una paella amb un raig d'oli OVE i deixem que s'hi enrosseixin quatre minuts.
- Tallem un pebrot verd net i sense llavors.
- Tallem a la brunesa una ceba de Figueres pelada. Quan les aletes s'hagin enrossit, hi tirem un gra d'all aixafat, el pebrot tallat i la ceba.
- Ho sofregim a foc mitjà-alt cinc minuts sense deixar-ho de remenar.
- Posem al mig de la paella un pessic de safrà i deixem que es torri uns segons.
- Ratllem a la cassola dos tomàquets de penjar i en descartem la pela.
- Tirem a la cassola el litre i mig de brou de pollastre calent i ho coem a foc fort.
- Quan la cassola estigui bullint, hi tirem 400 g de fideus mitjans i un polsim de sal. Ho coem el temps que ens diu el fabricant.
- Quan hagi passat aquest temps, apaguem el foc i tirem a la cassola el contingut de dues llaunes de calamarsets i ho deixem un parell de minuts més perquè s'escalfin amb l'escalfor calor residual.
- Ho emplatem.