Fideus amb calçots i salsitxes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquest és un plat complet i força equilibrat, ja que conté molta verdura, aliment feculent i proteic; una amanida verda en seria el complement idealAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g fideus gruixuts
500 g calçots
400 g salsitxes
1 cabeça d'alls
1 l brou de gallina
1 kg ceba
Llorer
Pebre negre
Vi ranci
Safrà
Pinyons
Tàperes
Saïm
Oli
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem a brunesa 1 kg de ceba neta
- Posem una cassola al foc, hi tirem força oli OVE, una fulla de llorer i la ceba tallada a brunesa.
- Salpebrem la ceba i deixem que s'enrosseixi una hora, aproximadament.
- Mentrestant afegim un parell de cullerades de saïm, un bon raig d'oli a la paella i 400 g de salsitxes i les fregim lentament.
- Quan estiguin cuites, les enretirem del foc.
- Mentrestant, desglacem la ceba amb un raig generós de vi ranci.
- En una altra olla, escalfem 1 litre de brou de gallina.
- Un cop s'ha evaporat l'alcohol del vi ranci, mirem si la ceba té oli que sobra. Si és el cas, separem l'oli de la ceba escorrent-ho en un colador o per decantació.
- Afegim les salsitxes a la ceba.
- Tallem pel mig 1 cabeça d'alls i l'afegim a la cassola
- Tallem 500 g calçots nets a bresa i els afegim a la cassola.
- Afegim uns brins de safrà a la cassola.
- Afegim 250 g de fideus gruixuts i els rossegem uns 3 minuts.
- Tirem a la cassola un litre de brou calent, sal i pebre i ho fem coure 7 minuts (o el temps que ens digui el fabricant).
- En una paella petita, torrem uns pinyons.
- Servim els fideus amb salsitxes, hi tirem uns pinyons i unes tàperes.