Fideus de verema

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La sobrassada és un aliment molt energètic, ric en greix i en proteïnes, destaca per la quantitat de pebre vermell que conté, que hi afegeix vitamina A i carotens.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

    200 g fideus gruixuts 

    100 g sobrassada de Mallorca 

    800 ml brou de carn 

    200 ml vi negre 

    6 tomates de penjar 

    1 ceba de Figueres 

    1 cuixa de xai cuita 

    1 gra d'all 

    Saïm de porc 

    Farigola 

    Pebre vermell dolç fumat 

    Sal 

    Pebre 

PREPARACIÓ

  1. Tallem a brunesa 1 ceba de Figueres i 1 all i ho sofregim en una cassola amb una cullerada de saïm durant uns 30 minuts. 
  2. Apugem el foc i hi afegim 200 ml de vi negre i deixem que s'evapori l'alcohol. 
  3. Afegim a la cassola 6 tomacons ratllats i els coem fins que perdin l'aigua. 
  4. Esmicolem 400 g de cuixa de xai ja cuita al forn. L'hem cuit dues hores i mitja amb ceba, pastanaga, llorer, sal, pebre, vi ranci i romaní. Ho reservem. 
  5. Afegim a la cassola 100 g de sobrassada mallorquina i la coem fins que es fongui.  
  6. Afegim a la cassola el xai esmicolat, 1 culleradeta de pebre vermell fumat dolç, sal i pebre. Ho integrem bé. 
  7. Aboquem 800 ml de brou de carn a la cassola i ho bullim 15 minuts. 
  8. Afegim a la cassola 200 g de fideus gruixuts. Ho coem 8 minuts. 
  9. Ho emplatem. 
Anar al contingut