Fideus de verema
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La sobrassada és un aliment molt energètic, ric en greix i en proteïnes, destaca per la quantitat de pebre vermell que conté, que hi afegeix vitamina A i carotens.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
200 g fideus gruixuts
100 g sobrassada de Mallorca
800 ml brou de carn
200 ml vi negre
6 tomates de penjar
1 ceba de Figueres
1 cuixa de xai cuita
1 gra d'all
Saïm de porc
Farigola
Pebre vermell dolç fumat
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Tallem a brunesa 1 ceba de Figueres i 1 all i ho sofregim en una cassola amb una cullerada de saïm durant uns 30 minuts.
- Apugem el foc i hi afegim 200 ml de vi negre i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Afegim a la cassola 6 tomacons ratllats i els coem fins que perdin l'aigua.
- Esmicolem 400 g de cuixa de xai ja cuita al forn. L'hem cuit dues hores i mitja amb ceba, pastanaga, llorer, sal, pebre, vi ranci i romaní. Ho reservem.
- Afegim a la cassola 100 g de sobrassada mallorquina i la coem fins que es fongui.
- Afegim a la cassola el xai esmicolat, 1 culleradeta de pebre vermell fumat dolç, sal i pebre. Ho integrem bé.
- Aboquem 800 ml de brou de carn a la cassola i ho bullim 15 minuts.
- Afegim a la cassola 200 g de fideus gruixuts. Ho coem 8 minuts.
- Ho emplatem.