Fideus mar i muntanya
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta és una recepta força energètica, rica en proteïnes i en hidrats de carboni, cal acompanyar-la d'una bona amanidaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g de picada de vedella magra
400 g de picada de porc Ral magre
100 g picada de cansalada de porc Ral
250 ml nata
250 g pa
250 g de fideus
300 g de sípia neta
300 g llagostins
600 ml de fumet
700 ml de brou de carn
250 g de sofregit
70 g de farina d'ametlla crua
50 g de pinyons
40 g de tàperes
2 ous
Farina
Sal
Pebre negre
Llorer
Brins de safrà
Julivert
Oli OVE
PREPARACIÓ
- En un pot amb oli torrem els caps i les closques de 300 g de llagostins que prèviament hem pelat i n'hem guardat a la nevera les cues.
- Hi afegim, al pot, 250 ml de nata i una punteta de la melsa de la sípia. Ho deixem infusionar fora del foc durant 30 minuts.
- Un cop feta la infusió, la colem i la reservem en un recipient.
- Barregem i salem en un bol les carns picades (500 g de vedella, 400 de porc i 100g de cansalada).
- Hi afegim els 250 g de molla de pa i ho continuem barrejant. Hi afegim la infusió de nata que teníem reservada i dos ous batuts. Ho pastem per integra-ho tot. Al final hi afegim una mica de pebre.
- Filmem el bol amb la barreja i ho deixem reposar 1 hora a la nevera. Un cop reposada la carn, en fem mandonguilles i les enfarinem.
- Fregim lleugerament les mandonguilles en una paella amb abundant oli. Les reservem.
- Tallem la sípia a quadradets.
- Saltem lleugerament la sípia en una cassola.
- Un cop saltada, hi afegim el fumet, el brou de carn, una fulla de lloreri uns brins de safrà. Finalment, hi afegim el sofregit. Ho tapem i ho deixem coure a foc lent 30 minuts.
- Després hi afegim les mandonguilles. Les deixem coure 15 minuts més.
- Ho espessim amb uns 70 g de farina d'ametlla. Sacsegem la cassola. Hi afegim pebre.
- Apaguem el foc i ho deixem reposar 2 hores.
- Un cop reposat, ho rectifiquem amb aigua si se'ns ha quedat massa espès, tonem a posar la cassola al foc i que bulli i hi afegim els fideus. Depèn del seu calibre variarà el temps de cocció.
- Finalment, i amb la cassola fora del foc, hi posem per sobre els llagostins, que es faran només amb la calor residual. I ja ho tenim!