Fideus negres amb calamarsets i cebes
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 200 g de fideus del núm. 0
- 350 g de calamarsets petits
- 1 manat de bledes
- 500 cc de fumet de peix
- 1 sobre de tinta de calamar (en podeu trobar a la secció de congelats dels súpers)
- ALTRES INGREDIENTS
- 1 ceba de Figueres
- 50 cc de tomàquet triturat
- 1 gra d'all, 3 avellanes, 3 ametlles torrades i uns brots de julivert
PREPARACIÓ
1. Feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet (en una paella per anar al forn).
2. Prepareu una picada amb l'all, les ametlles i les avellanes.
3. Arrenqueu a bullir el fumet.
4. Enrossiu els fideus fregint-los a foc lent en oli d'oliva fins que tinguin un to daurat.
5. Desfeu la tinta de calamars en el sofregit fins que quedi tot com el carbó.
6. Salteu els calamarsets nets a foc viu i incorporeu-los al sofregit.
7. Netegeu les bledes per drenatge en aigua freda i talleu-les en juliana. Incorporeu-les al sofregit.
8. Fiqueu la picada a dins del fumet (manteniu-lo a trencar de bullir) .
9. Poseu els fideus a dins del sofregit. Mulleu-ho tot amb el fumet i fiqueu dins el forn la fideuada a 200 graus durant aprox. 4 min.
2. Prepareu una picada amb l'all, les ametlles i les avellanes.
3. Arrenqueu a bullir el fumet.
4. Enrossiu els fideus fregint-los a foc lent en oli d'oliva fins que tinguin un to daurat.
5. Desfeu la tinta de calamars en el sofregit fins que quedi tot com el carbó.
6. Salteu els calamarsets nets a foc viu i incorporeu-los al sofregit.
7. Netegeu les bledes per drenatge en aigua freda i talleu-les en juliana. Incorporeu-les al sofregit.
8. Fiqueu la picada a dins del fumet (manteniu-lo a trencar de bullir) .
9. Poseu els fideus a dins del sofregit. Mulleu-ho tot amb el fumet i fiqueu dins el forn la fideuada a 200 graus durant aprox. 4 min.