Fingers amb maionesa d'escabetx
INGREDIENTS
2 pits de pollastre desossats
130 ml d'oli suau
50 ml de brou de pollastre
50 ml de vinagre de vi chardonnay
50 ml d'oli OVE
3 boles de pebre negre
3 ous
1 llima
1 gra d'all
1 dit de gingebre
1/2 pastanaga
1/2 ceba dolça
Llorer
Farina
Panko
Cibulet
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Escalfem 50 ml d'oli OVE.
- Tallem a rodelles mitja pastanaga neta i mitja ceba dolça neta.
- Afegim a la cassola amb oli un gra d'all aixafat.
- Afegim a la mateixa cassola la pastanaga i la ceba tallades.
- Ratllem sobre la cassola un dit de gingebre net. Hi afegim tres boles de pebre negre i una fulla de llorer.
- Afegim a la cassola 50 ml de vinagre de vi. Deixem que s'evapori l'alcohol del vinagre.
- Hi afegim 50 ml de brou de pollastre. Coem a foc mitjà-baix 5 minuts.
- Passats els 5 minuts colarem l'escabetx en una gerra. Deixem que baixi la temperatura i després ho portem a la nevera.
- Quan l'escabetx sigui fred, podrem començar a fer la maionesa.
- Posem al batedor 1 ou, 130 ml d'oli OVE suau, sal i el suc de mitja llima, que espremem.
- Emulsionem amb l'escabetx fred.
- Ho reservem.
- Escalfem la paella de fregir amb una bona quantitat d'oli OVE.
- Trenquem 2 ous en un plat i els batem.
- Posem farina al segon plat i panko al tercer.
- Traiem de la nevera 2 pits de pollastre desossats.
- Els tallem a la mida d'un dit llarg.
- Salpebrem el pollastre.
- Arrebossem el pollastre passant-lo per farina, ou i panko.
- Fregim en oli calent els fingers.
- Un cop fregits, els passem a un plat amb paper absorbent.
- Afegim una mica de cibulet picat a la maionesa d'escabetx.
- Servim els fingers en un bol amb la maionesa per sucar.