Fish&chips de mandioca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El bacallà és un peix blanc i, per tant, de baix contingut de greix i amb proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g bacallà fresc
12 llagostins
300 ml cervesa negra
200 g farina integral
2 iogurts
1 mandioca petita
1 llima
1 ou
1 gra d'all
Farina d'arròs
Julivert
Menta
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Pelem una mandioca petita i la tallem a rodelles fines amb una mandolina. Reservem les rodelles en un bol amb aigua fins al moment de fregir-les.
- Traiem les rodelles de mandioca de l'aigua i les eixuguem amb un drap separant-les bé per evitar que hi quedi aigua.
- Fregim les rodelles de mandioca en oli ben calent i les reservem uns minuts en un bol amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli. Passats uns minuts traiem el paper i salem les xips de mandioca.
- Traiem el cap i el budell de 12 llagostins. Un cop nets, traiem la closca dels llagostins deixant només la part final de la cua. Fem dos talls als llagostins, un a la part de davant i un a la del final sense arribar a partir-los. Agafem un bastonet de fusta i hi punxem el llagostí passant pels talls que hem fet.
- Agafem 400 g de bacallà fresc i el tallem a tires. Salem el bacallà i els llagostins i els reservem.
- Fem una massa orly amb 200 g de farina integral, un ou, un pols de sal i 300 ml de cervesa negra. Ho barregem bé amb una vareta, la tapem i reservem a la nevera durant una hora. Hi ha l'opció de deixar-la a la nevera tota la nit.
- Enfarinem el bacallà i els llagostins en un plat on hem posat 100 g de farina d'arròs en un plat fondo. Espolsem l'excés de farina.
- Suquem els llagostins i el bacallà en la massa orly i els anem fregint en oli ben calent. Els reservem en un plat amb paper absorbent.
- Fem una salsa de iogurt barrejant en un bol 2 iogurts naturals, un gra d'all pelat i ratllat, la ratlladura de la pell d'una llima i unes fulles de menta i de julivert picades ben petites. Hi afegim un polsim de sal i reservem.
- Ho servim posant en un plat uns trossos de bacallà, llagostins i acompanyem amb les xips de mandioca i la salsa de iogurt. Bon profit!