Flam de bolets
INGREDIENTS
200 g de rovellons en conserva
500 l brou de gallina
40 g formatge semicurat mescla
2 ous
1 gra d'all
Formatge grana padano
Encenalls de pernil ibèric
Oli
Farigola seca
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Posem una paella al foc. Mentre s'escalfa, tallem a brunesa un gra d'all i hi posem un raig d'oli.
- Escorrem 200 g de rovellons en conserva.
- Els tallem si són grossos. Si no, no cal. Els saltem a la paella amb una mica de farigola i sal.
- Passats 2 minuts, si els bolets s'han reduït una mica, tirem a la mateixa cassola mig litre de de brou de pollastre. El portem al bull i deixem que bulli 8 minuts.
- Tirem bolets i brou al got batedor i ho turbinem.
- Tirem pebre negre dins el got batedor i uns 40 g de formatge semicurat ratllat.
- Hi tirem 2 ous i ho integrem bé, turbinant amb cura, sense treure el braç elèctric de la barreja. No volem que hi entri aire.
- Posem aigua a escalfar, serà l'aigua del bany maria.
- Repartim la barreja dins 4 flameres individuals.
- Posem les flameres en una safata. Si l'aigua del bany maria ja està a punt de bullir, la tirem a la safata on tenim les flameres.
- Portem les flameres al bany maria dins del forn. 60' a 160º
- Deixem que els flams baixin de temperatura i els desemmotllem amb moviments horitzontals.
- Acabem el plat amb parmesà ratllat i encenalls de pernil.