Flam de bolets

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els rovellons són bolets amb poques calories, rics en potassi i vitamines del grup BAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g de rovellons en conserva  

    500 l brou de gallina  

    40 g formatge semicurat mescla  

    2 ous  

    1 gra d'all 

    Formatge grana padano  

    Encenalls de pernil ibèric  

    Oli 

    Farigola seca 

    Sal 

    Pebre

PREPARACIÓ

  1. Posem una paella al foc. Mentre s'escalfa, tallem a brunesa un gra d'all i hi posem un raig d'oli.  
  2. Escorrem 200 g de rovellons en conserva.
  3. Els tallem si són grossos. Si no, no cal. Els saltem a la paella amb una mica de farigola i sal.  
  4. Passats 2 minuts, si els bolets s'han reduït una mica, tirem a la mateixa cassola mig litre de de brou de pollastre. El portem al bull i deixem que bulli 8 minuts.
  5. Tirem bolets i brou al got batedor i ho turbinem.
  6. Tirem pebre negre dins el got batedor i uns 40 g de formatge semicurat ratllat.  
  7. Hi tirem 2 ous i ho integrem bé, turbinant amb cura, sense treure el braç elèctric de la barreja. No volem que hi entri aire.
  8. Posem aigua a escalfar, serà l'aigua del bany maria.  
  9. Repartim la barreja dins 4 flameres individuals.
  10. Posem les flameres en una safata. Si l'aigua del bany maria ja està a punt de bullir, la tirem a la safata on tenim les flameres.
  11. Portem les flameres al bany maria dins del forn. 60' a 160º
  12. Deixem que els flams baixin de temperatura i els desemmotllem amb moviments horitzontals.  
  13. Acabem el plat amb parmesà ratllat i encenalls de pernil.
Anar al contingut