Flam de ceba escalivada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La ceba és una hortalissa tan gustosa com versàtil, lleugera en energia, rica en fibra i en vitamines i minerals; en destaca el contingut en potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per fer el flam:

    800 g ceba de Figueres

    Vi ranci

    Oli OVE

    3 ous

    75 ml nata reduïda

    75 ml nata fresca 35%

    Sal

    Per fer el caramel:

    60 ml vi ranci

    60 g sucre morè

    Sal 

    Pebre de Sichuan

PREPARACIÓ

  1. Posem 800 g de ceba de Figueres amb pell en una safata de ceràmica i ho portem al forn 60 minuts a 200 °C.
  2. Pelem la ceba escalivada i la tallem a trossets. Deixem la ceba en un colador i la premsem per treure'n tot el suc, que reservarem en un bol. 
  3. Posem les pells de la ceba en un pot, les cobrim d'aigua i les fem bullir uns 20 minuts aproximadament. 
  4. Sofregim la ceba escalivada durant uns 15 minuts en una paella amb un raig d'oli d'oliva. 
  5. Ajuntem en un got mesurador el suc colat de la ceba escalivada al forn i el brou que hem fet amb les pells de la ceba. La quantitat necessària entre suc i brou és de 175 ml. Aprofitem tot el suc de la ceba escalivada al forn i, el que falti fins als 175 ml, l'afegim amb el brou de les pells de ceba. 
  6. Aboquem en un got batedor la ceba que hem sofregit a la paella, 75 ml de la barreja de suc i brou de ceba, els 75 ml de doble nata i de nata, 3 ous, sal i un rajolí de vi ranci. Ho turbinem i ho colem. 
  7. A la mateixa paella on hem sofregit la ceba, coem el caramel amb els 100 ml que ens quedaven de la barreja de suc i brou de ceba, un polsim de pebre de Sichuan, 60 ml de vi ranci i 60 grams de sucre morè. Hi afegim un polsim de sal i ho coem durant uns 5 minuts fins a obtenir una textura de mel clara. 
  8. Omplim la base de les flameres individuals amb el caramel i les congelem durant uns 10 minuts, aproximadament, fins que el caramel estigui dur. Congelem el caramel perquè no se'ns barregi amb el líquid del flam quan l'aboquem a les flameres. 
  9. Omplim les flameres amb el líquid del flam, les tapem i ho coem al forn al bany maria durant 20 minuts a 180 °C. Ens assegurem que l'aigua del bany maria cobreixi fins a la tapa de les flameres. 
  10. Ho deixem refredar una mica, obrim les tapes de les flameres, decorem el flam amb unes fulles de cerfull per sobre i ens el mengem calent. 

 

 

 

 

Anar al contingut