Flam de mandarina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta elaboració és ideal per a la salut òssia, ja que, pels ingredients que conté, és rica en calci i en vitamina D.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g de llet fresca
150 g de crema de formatge
70 g de nata 35%
60 g de sucre
4 ous
8 mandarines
un canonet de canyella
romaní
PREPARACIÓ
- Separem els grills i la pell de 8 mandarines. Quan en traiem la pell, hem d'evitar la part blanca de l'interior, tant com sigui possible.
- Fem arrencar el bull a 250 g de llet, 70 g de nata, les pells de les mandarines i un canonet de canyella. N'aturem el foc, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- Separem la clara d'un ou i la reservem per a altres preparacions. Posem el rovell en un bol gran.
- Hi afegim 3 ous sencers i 60 g de sucre. Ho blanquegem amb les varetes elèctriques.
- Colem la llet infusionada i l'afegim al bol. Ho batem.
- Afegim, de mica en mica, al bol 150 g de crema de formatge fresc i ho batem amb les varetes.
- Filmem el bol i el deixem a la nevera durant 20 minuts.
- Omplim 4 motllos amb el contingut del bol, els posem dins la cassola a sobre d'un drap amb aigua bullint. Ho tapem i ho deixem a foc baix durant 50 minuts. Després, ho deixem refredar.
- Ho desemmotllem i hi posem els grills de mandarina per sobre amb una mica de romaní.