Flam de nap
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els naps són rics en vitamina C i compostos de sofre, tots dos nutrients amb efecte antioxidant i protector.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g de mongeta cuita genoll de Crist
4 naps
500 g brou de pollastre
250 ml d'aigua de coure les mongetes
dues cullerades de mantega
sal
nou moscada
cerfull
5 ous
mig got de llet de cabra
oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Bullim els naps durant 20 minuts.
- Triturem la mongeta cuita amb la batedora. Hi afegim el got d'aigua i la meitat del brou de pollastre. Ho tornem a triturar i ho passem per una malla fina. Un cop ho tenim ben fi, hi afegim el mig got de llet de cabra i ho barregem. Ho rectifiquem de sal, oli i nou moscada.
- Amb aigua mineral i brou de pollastre bullim els naps. Els triturem i els passem per la malla fina.
- Quan els naps ja s'han convertit en puré, els barregem amb tres rovells blanquejats amb una punta de sal. Després hi afegirem les tres clares i ho barrejarem amb suavitat. Busquem una textura suau però no volem fer un suflé.
- Hi afegim sal i una mica de mantega fosa. Ho posem al bany maria dins de motlles individuals durant 50 minuts.
- En un plat de sopa, hi posem el flam i el puré al voltant amb un raig d'oli i cerfull picat. Ho servim.