Flam de nous i plàtan
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els plàtans són el complement ideal per a aquells que tenen una vida activa, ja que són rics en hidrats de carboni, potassi i magnesi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
50 g de sucre llustre
30 g de sucre blanc
20 g de sucre morè
450 ml de beguda nous
250 ml de nata del 35%
2 plàtans
Fava tonca
Llimona
Fulls de gelatina
Aigua
Branca de canyella
PREPARACIÓ
- Hidratem tres fulls de gelatina en aigua.
- Aboquem en un pot al foc 450 ml de beguda de nous. Hi afegim una branca de canyella, 20 g de sucre morè i la pela d'una llimona. Ho portem a ebullició i un cop bulli hi apaguem el foc i ho tapem per deixar-ho infusionar deu minuts.
- Pelem i tallem a rodelles dos plàtans madurs. Traurem del pot la branca de canyella i la pela de la llimona i hi afegirem les rodelles. Ho courem dos minuts a foc mitjà.
- Posarem el contingut del pot en un got batedor. També hi afegirem els fulls de gelatina escorreguts i eixuts i ho triturarem tot.
- Per preparar el caramel, posarem 30 g de sucre blanc en una paella i deixarem que es desfaci fins que n'obtinguem una textura caramel·litzada.
- Haurem posat prèviament al congelador quatre flameres perquè estiguin ben fredes. Les traurem i hi posarem el caramel ben distribuït. Deixarem refredar el caramel.
- Un cop fred, posarem a cada flamera el contingut que hem batut. Després portarem les flameres a la nevera 30 minuts.
- Farem una xantillí posant a dins d'un bol inox fred 250 ml de nata del 35 % de matèria grassa, freda, 50 g de sucre de llustre i una mica de fava tonca que ratllarem. Ho muntarem amb les varetes elèctriques fins que n'obtinguem la textura de nata muntada.
- Ja podrem treure els flams de la nevera i desemmotllar-los. Després hi afegirem la xantillí.