Flam de te matxa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El te matxa es pot considerar un superaliment, ens aporta gran quantitat de vitamines i minerals de funció antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
450 ml llet de soja
60 g sucre
20 g sucre de llustre
5 g te matxa
1 g agar-agar
50 ml aigua
Xarop d'atzavara
1 pot llet de coco (100 g de greix que conté)
Menta fresca
PREPARACIÓ
- Posem en un bol 5 g de te matxa i 50 ml d'aigua i ho dissolem amb una vareta manual. Reservem.
- Ara escalfem en un altre pot 450 ml de llet de soja, 60 g de sucre i 1 g d'agar-agar. Un cop bulli, retirem del foc.
- Canviem la llet a una gerra per refredar-la abans d'afegir-hi el te matxa dissolt perquè si no podríem alterar-ne les propietats. Colem a la gerra el te matxa, ho barregem més i ho deixem temperar.
- Posem 4 flameres en una safata. Creem una capa fina de xarop d'atzavara en cada una d'elles. Les portem 1 minut al congelador perquè el xarop d'atzavara es solidifiqui una mica.
- Recuperem les flameres i les omplim amb el farcit ja temperat. Les deixem 2 hores a la nevera.
- Traiem de la nevera una llauna de llet de coco freda. N'agafarem la part blanca, el greix. En posem 100 g en un bol inoxidable. Posarem 4 cullerades de llet de coco (la part líquida) en un got batedor.
- Portem a ebullició dos dits d'aigua. Quan arrenca el bull, hi escaldem 4 fulles de menta durant 30 segons. Traiem la menta i la posem al got amb la llet de coco. Turbinem.
- Afegim al bol amb greix de coco la menta triturada i ho semimuntem. Hi afegim 20 g de sucre llustre. Batem fins a tenir la textura de nata muntada. Reservem dins la mànega.
- Agafem els flams de la nevera i els desemmotllem. Hi afegim la nata de coco muntada i alguna fulla de menta.