Flamet amb safrà i iogurt grec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Víctor Quintillà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
INGREDIENTS
- Per fer el flamet:
- 15 rovells d'ou
- 125 g d'aigua
- 250 g de sucre
- 1 canonet de canyella
- brins de safrà
- Per fer la melmelada:
- 100 g de llimona
- 75 g de sucre
- 150 g de suc de llimona
- pinya a daus
- iogurt grec
- 1 galeta de cacau
- 1 got de suc de pinya
PREPARACIÓ
Per fer el flamet, poseu en un cassó el sucre, la canyella, el safrà i l'aigua, i deixeu-ho bullir fins que en quedi un almívar.
Seguidament, retireu la canyella, afegiu-hi els rovells d'ou i bateu-ho tot bé amb el batedor.
A continuació, poseu-ho en una safata al bany maria i deixeu-ho coure durant mitja hora.
Quan estigui cuit, poseu el flamet en un bol i tritureu-lo amb el túrmix.
Per fer la melmelada, poseu la llimona tallada a rodanxes en un cassó amb aigua i deixeu-ho bullir durant mitja hora.
Després, retireu la llimona, talleu-la a daus, poseu-la en un cassó amb el sucre i el suc de llimona i deixeu-ho coure a foc suau fins que en quedi una melmelada.
I ja per acabar, emplateu el flamet, poseu-hi la melmelada i la galeta de cacau picada a sobre, els dauets de pinya al voltant i cobriu-ho amb un parell de canelons de iogurt grec.
Podeu acompanyar aquest plat amb un got de suc de pinya.
Seguidament, retireu la canyella, afegiu-hi els rovells d'ou i bateu-ho tot bé amb el batedor.
A continuació, poseu-ho en una safata al bany maria i deixeu-ho coure durant mitja hora.
Quan estigui cuit, poseu el flamet en un bol i tritureu-lo amb el túrmix.
Per fer la melmelada, poseu la llimona tallada a rodanxes en un cassó amb aigua i deixeu-ho bullir durant mitja hora.
Després, retireu la llimona, talleu-la a daus, poseu-la en un cassó amb el sucre i el suc de llimona i deixeu-ho coure a foc suau fins que en quedi una melmelada.
I ja per acabar, emplateu el flamet, poseu-hi la melmelada i la galeta de cacau picada a sobre, els dauets de pinya al voltant i cobriu-ho amb un parell de canelons de iogurt grec.
Podeu acompanyar aquest plat amb un got de suc de pinya.