Flamet amb safrà i iogurt grec

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Víctor Quintillà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet

INGREDIENTS

  • Per fer el flamet:
  • 15 rovells d'ou
  • 125 g d'aigua
  • 250 g de sucre
  • 1 canonet de canyella
  • brins de safrà
  • Per fer la melmelada:
  • 100 g de llimona
  • 75 g de sucre
  • 150 g de suc de llimona
  • pinya a daus
  • iogurt grec
  • 1 galeta de cacau
  • 1 got de suc de pinya

PREPARACIÓ

Per fer el flamet, poseu en un cassó el sucre, la canyella, el safrà i l'aigua, i deixeu-ho bullir fins que en quedi un almívar.

Seguidament, retireu la canyella, afegiu-hi els rovells d'ou i bateu-ho tot bé amb el batedor.

A continuació, poseu-ho en una safata al bany maria i deixeu-ho coure durant mitja hora.

Quan estigui cuit, poseu el flamet en un bol i tritureu-lo amb el túrmix.

Per fer la melmelada, poseu la llimona tallada a rodanxes en un cassó amb aigua i deixeu-ho bullir durant mitja hora.

Després, retireu la llimona, talleu-la a daus, poseu-la en un cassó amb el sucre i el suc de llimona i deixeu-ho coure a foc suau fins que en quedi una melmelada.

I ja per acabar, emplateu el flamet, poseu-hi la melmelada i la galeta de cacau picada a sobre, els dauets de pinya al voltant i cobriu-ho amb un parell de canelons de iogurt grec.

Podeu acompanyar aquest plat amb un got de suc de pinya.

Anar al contingut