Fluffy pancakes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les clares d'ou pasteuritzades, igual que les clares fresques, són riques en proteïnes d'alt valor biològic, però amb l'avantatge que hi ha menys risc de salmonel·losis.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
100 g de farina
200 g de clares pasteuritzades
150 g de llet fresca
un pols de sal
6 taronges
1 sobre de llevat
1 ou
1 cullerada de mantega pomada (més un tros per a la planxa)
1 beina de vainilla
3 cullerades de mel
1 llima
10 avellanes torrades
una cullerada de coco ratllat
PREPARACIÓ
- Barregem en un bol 100 g de farina i un sobre de llevat. Hi afegim 150 g de llet fresca i ho amassem amb les varetes metàl·liques.
- Ho filmem i ho deixem reposar 30 minuts a temperatura ambient.
- Espremem 6 taronges i en colem el suc. Ho posem en un bol alt, hi afegim 3 cullerades de mel, ho remenem i ho reduïm al foc fins a la meitat. Ho reservem.
- Posem en un bol 200 g de clares pasteuritzades i hi afegim una clara d'ou més. Reservem el rovell en un altre bol. Muntem les clares a punt de neu amb un pols de sal.
- Traiem la polpa de la beina de la vainilla i l'afegim al rovell d'ou reservat amb una cullerada de mantega pomada. Ho blanquegem.
- Amb una llengua hi afegim la clara muntada. Ho filmem i ho deixem reposar 10 minuts.
- Piquem 10 avellanes torrades i hi afegim una cullerada de coco ratllat i la ratlladura de la pell d'una llima.
- Escalfem una planxa al foc untant-la amb mantega.
- Posem la massa a la planxa amb un cullerot i la coem per les dues cares.
- Ho servim amb la reducció de taronja, les avellanes picades i ratlladura de coco i de llima per sobre.