Focaccia amb herbes aromàtiques i ceba
INGREDIENTS
250 g de farina
150 ml d'aigua
1 ceba escalivada
60 g de cebetes en vinagre
20 ml d'oli OVE
5 g de llevat fresc
1 nou de llard
2 cullerades de tàperes
1 culleradeta d'orenga seca
1 culleradeta d'alfàbrega seca
1 culleradeta de coriandre sec
1 culleradeta de gingebre
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem a la pastadora 250 g de farina de blat, 5 g de llevat fresc, una cullerada petita d'orenga seca, una altra d'alfàbrega seca i una de coriandre sec.
- Hi afegim una culleradeta de gingebre congelat, 150 ml d'aigua tèbia i 20 ml d'oli OVE. Ho pastem 10 minuts a velocitat mitjana o ho pastem a mà 20 minuts.
- Passat aquest temps, hi afegim 5 g de sal i ho pastem 2 minuts més.
- Un cop ho tenim pastat, pintem el pastó amb oli OVE i el deixem en un bol.
- Tapem el bol amb un drap de cotó humit i el deixem reposar una hora fora de la nevera.
- Untem un motlle rectangular amb una nou de llard. Estirem el pastó i el deixem reposar un altre cop.
- Posem en remull durant una hora 60 g de cebes en vinagre i dues cullerades de tàperes. Les traiem del remull i les assequem. Posem cebes i tàperes al pastó. Cobrim el pastó amb un drap de cotó humit i deixem que fermenti fins que tripliqui el volum, aproximadament una hora.
- Passat aquest temps, escampem per la focaccia una ceba escalivada tallada. Ho enfornem 15 minuts a 220 graus
- Deixem que la focaccia es temperi i la servim.