Focaccia de verdures

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les bledes són pobres en nutrients energètics, però riques en nutrients reguladors com vitamines, minerals i fibra, concentrats en les parts més fosques de la fulla.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g farina 

    200 g bleda 

    150 g moniato cuit 

    100 g espinacs baby frescos 

    80 g cansalada ibèrica 

    15 g llevat fresc 

    200 ml aigua 

    6 grans d'all envinagrats 

    Caiena 

    Vi fino 

    Oli OVE 

    Alfàbrega 

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Courem un moniato 50 minuts a 180º. Un cop fet, el posarem a dins d'un pot amb 200 ml d'aigua tèbia. Ho turbinem.  
  2. En una pastadora hi posem el moniato triturat, 400 g de farina tamisada, 20 ml d'oli d'oliva, 15 de de llevat fresc. Ho pastem 5 minuts. 
  3. Hi afegim sal i pastem 10 minuts més. 
  4. Ho portarem en un bol tapat a la nevera durant 6 hores perquè faci el repòs en bloc. 
  5. Untem un motlle de 25 x 25 cm amb oli abundant.  
  6. Estirem al motlle el pastó reposat. Tapem amb un drap humit i el deixem reposar 1 hora més fins que dupliqui el volum. 
  7. Destapem el motlle, el pintem amb oli d'oliva, fem clots amb els dits i l'enfornem 30 minuts a 220º. 
  8. Desemmotllem la focaccia i la deixem temperar.  
  9. En una paella afegim 80 g cansalada ibèrica tallada i l'enrossim.  
  10. Tallem a làmines fines 6 grans d'all envinagrats.  
  11. Quan la cansalada és rossa afegim els alls laminats i caiena i ho enrossim lleugerament. 
  12. Desglacem amb un raig de fino. 
  13. Quan l'alcohol s'ha evaporat, afegim a la paella 200 g de bleda tallada i pebre. També 100 g d'espinacs baby. Ho coem ben fort 3 minuts. 
  14. Cobrim la focaccia amb el contingut de la paella i ja podem emplatar. 
Anar al contingut