Focaccia de verdures
INGREDIENTS
400 g farina
200 g bleda
150 g moniato cuit
100 g espinacs baby frescos
80 g cansalada ibèrica
15 g llevat fresc
200 ml aigua
6 grans d'all envinagrats
Caiena
Vi fino
Oli OVE
Alfàbrega
Sal
PREPARACIÓ
- Courem un moniato 50 minuts a 180º. Un cop fet, el posarem a dins d'un pot amb 200 ml d'aigua tèbia. Ho turbinem.
- En una pastadora hi posem el moniato triturat, 400 g de farina tamisada, 20 ml d'oli d'oliva, 15 de de llevat fresc. Ho pastem 5 minuts.
- Hi afegim sal i pastem 10 minuts més.
- Ho portarem en un bol tapat a la nevera durant 6 hores perquè faci el repòs en bloc.
- Untem un motlle de 25 x 25 cm amb oli abundant.
- Estirem al motlle el pastó reposat. Tapem amb un drap humit i el deixem reposar 1 hora més fins que dupliqui el volum.
- Destapem el motlle, el pintem amb oli d'oliva, fem clots amb els dits i l'enfornem 30 minuts a 220º.
- Desemmotllem la focaccia i la deixem temperar.
- En una paella afegim 80 g cansalada ibèrica tallada i l'enrossim.
- Tallem a làmines fines 6 grans d'all envinagrats.
- Quan la cansalada és rossa afegim els alls laminats i caiena i ho enrossim lleugerament.
- Desglacem amb un raig de fino.
- Quan l'alcohol s'ha evaporat, afegim a la paella 200 g de bleda tallada i pebre. També 100 g d'espinacs baby. Ho coem ben fort 3 minuts.
- Cobrim la focaccia amb el contingut de la paella i ja podem emplatar.