Fondue catalana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Aquesta elaboració és especialment rica en calci, mineral imprescindible per al bon manteniment dels ossos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 150 g de formatge Aletjó
- 150 g de formatge Ermessenda
- 150 g de formatge Miner
- 1 botifarra de Sant Llorenç
- 1 got de ratafia
- 1 got vi blanc
- 3 grans d'all
- pa
- oli
- mantega
- romaní
PREPARACIÓ
1. Tallem els formatges a quadradets petits.
2. Escamparem un all per tota l'olla fent pressió i ràpidament ho posarem a foc mig amb tots els formatges.
3. Quan es comencin a desfer els formatges hi afegirem el vi blanc i quan quedi homogeni li afegirem la ratafia fins que ens quedi tot cremós.
4. Posem en una paella un all, mantega, oli i romaní. Quan estigui calent, fregim les llesques de pa per fer un pa d'all.
5. Posarem la botifarra al forn a 180 graus, 12 min. La tallarem a trossets.
6. Ho servirem posant el pa i la botifarra en bols separats i l'olla de fondue al mig.
2. Escamparem un all per tota l'olla fent pressió i ràpidament ho posarem a foc mig amb tots els formatges.
3. Quan es comencin a desfer els formatges hi afegirem el vi blanc i quan quedi homogeni li afegirem la ratafia fins que ens quedi tot cremós.
4. Posem en una paella un all, mantega, oli i romaní. Quan estigui calent, fregim les llesques de pa per fer un pa d'all.
5. Posarem la botifarra al forn a 180 graus, 12 min. La tallarem a trossets.
6. Ho servirem posant el pa i la botifarra en bols separats i l'olla de fondue al mig.