Fons de nevera: brou de carn i sofregit de ceba
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La ceba conté una gran quantitat de flavonoides, compostos antioxidants que bloquegen els efectes dels radicals lliures i protegeixen les cèl·lules del procés d'envelliment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Brou de carn concentrat
2 peus de porc
2 ossos de vedella
1 cuixa de gallina
2 pastanagues
1 porro
1 grapat de cigrons remullats
1 manat de julivert
1 fulla de llorer
500 g de vi negre
10 boletes de pebre negre
Sofregit de ceba
2 kg de ceba de Figueres
Oli OVE
Vi ranci
PREPARACIÓ
Brou concentrat de carn
- Posem un paper sulfurat en una safata de forn. A damunt, hi posem la carn i la torrem a 220º durant 20 minuts.
- Tallem a la bresa 1 porro i dues pastanagues. Ho afegim a la safata de la carn i ho enfornem 10' més.
- Posem el contingut de la safata en una olla de pressió. Hi aboquem el vi i deixem que s'evapori una mica.
- Hi afegim els cigrons, que haurem tingut en remull 24h. Hi afegim també unes 10 boletes de pebre prèviament trencades, un manat de julivert i 1 fulla de llorer. Ho acabem de cobrir amb aigua i ho deixem coure, tapat, 50'. Passat aquest temps, ho deixarem reposar 2 h.
- Un cop fred, el colem dins d'un recipient i ho guardem 2 h a la nevera.
- Ho desgreixem i el posem a reduir, a foc viu durant 30'.
- Un cop fred, ja es pot guardar dins d'un recipient, ben tapat. A la nevera se'ns conserva uns 15 dies. Al congelador se'ns pot conservar més temps.
Sofregit de ceba
- Tallem la ceba a una mida ben menuda, i l'enrossim a foc viu amb força oli d'oliva verge extra.
- Quan comenci a minvar, ho deixem fer a poc a poc a foc mitjà. Ho anirem remenant.
- Quan la ceba ja estigui ben tova i fosca, hi afegim el vi ranci i deixem que l'alcohol s'evapori.
- Ho colem i ja ho podem guardar, ben tapat, a la nevera o bé al congelador. És una base que serveix per fer molts plats.