Formatge cremós amb torró baklava

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El formatges en general són rics en greixos i colesterol, i també en calci i en vitamina D.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 80 g torró baklava

    190 g formatge de cabra cremós

    25 g formatge de vaca madurat

    175 g farina fluixa

    60 g mantega

    40 g sucre

    8 ous

    1 moniato

    1 taronja

    Marialluïsa

    Figues

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Coem el moniato a 190 ºC fins que vegem que plora (per a una mida mitjana de moniato, són uns 45 minuts).
  2. Per fer el crumble, ajuntem en un bol la farina amb la mantega tallada a daus, 40 ml d'aigua i un polsim de sal. Ho barregem bé fins que tinguem una textura de sorra. Ho estenem en una safata on ja tindrem un paper sulfurat a la base, i ho enfornem 7,30 minuts a 190 ºC. Passat aquest temps, ho remenarem i ho tornarem a enfornar 7,30 minuts més. Passada aquesta segona fornada, ho desenfornarem i hi barrejarem el torró maltallat. En ser tebi, se'ns integrarà ràpidament.
  3. Per fer el dolç de moniato, pelem el moniato cuit i l'afegim a un got batedor, juntament amb el suc d'una taronja. Ho turbinem i ho posem al foc perquè es redueixi i ens quedi amb una textura de puré. Quan la tinguem, ho passarem a una mànega.
  4. Per fer la crema de formatge, posem en un got batedor els dos tipus de formatge, que tallarem a bocins, i ho turbinarem amb el sucre i els rovells d'ou. Aboquem el turbinat en un bol que pugui anar al bany maria, i ho coem al bany maria, remenant, fins que arribi als 100ºC. En aquest punt, ho passarem a un recipient per abatre'n la temperatura. D'aquí, ho passarem a una mànega pastissera i ho congelarem 30 minuts. Seguidament, ho passarem dues hores a la nevera.
  5. Per emplatar-ho, posarem una mica de crumble a la base del plat, hi intercalarem la crema de formatge, hi posarem uns punts del dolç de moniato i ho acabarem amb unes fulles de marialluïsa.
Anar al contingut